Poslanik Zeleno – levog fronta Radomir Lazović ocenio je da očekuje da će Evropski parlament u Rezoluciji koja se tiče izbora u Srbiji navesti svoj stav da se u Srbiji moraju ponoviti izbori na svim nivoima, naročito u Beogradu, jer je opoziciji oteta čista pobeda.

Lazović će prisustvovati sednici EP na kojoj će biti glasanje o toj Rezoluciji, a naveo je da ona mora da sadrži stav o neophodnom formiranju nezavisne međunarodne komisije, koja pored „istrage o izbornoj krađi“ treba da garantuje i promenu izbornih uslova u Srbiji.

„Ne gajimo iluzije da će institucije pod direktnom kontrolom SNS-a doneti neke pravedne odluke, ali mi se borimo da one rade po zakonu i uradili smo sve što je neophodno sa naše strane, podneli prigovore, primedbe, tužbe“, rekao je Lazović u intervjuu za list Nova.

On je ocenio da bi povoljnije bilo da je konstitutivna sendica Skupštine Srbije zakazana nakon sednice EP na kojoj bi bila usvojena Rezolucija koja se tiče izbora u Srbiji.

„Smatram da je ova politička kriza toliko velika, da su u izborni inžinjering bila uključena ministarstva, policija, lokalne samouprave, aktivisti SNS-a, da je to sve zaista nemoguće sakriti“, rekao je Lazović.

Naveo je da će u Skupštini delovati u saradnji sa opozicionim poslaničkim klubovima i da će koristiti sve nenasilne metode borbe protiv „štetne SNS vlasti“.

„Smatram da sve stranke treba da formiraju svoju poslaničku grupu, kako bismo imali maksimalno vreme za obraćanje u plenumu“, rekao je Lazović.

Pročitaj i ovo:

Nećemo dozvoliti rušenje Starog savskog mosta

Povodom ograđivanja prostora oko Starog savskog mosta i postavljanja građevinske table koja sadrži privremenu građevinsku dozvolu, odnosno pripremnih radnji za rušenje mosta, Zeleno-levi front apeluje da ovaj most treba sačuvati i podseća da se gradska vlast već šest godina oglušuje o zahteve građana i stručne javnosti da se ovaj most ne ruši.