Falsifikati potpisa i druge malverzacije koje se sprovode kako bi se što veći broj izbornih lista prijavio za izbore, posebno u gradu Beogradu, ukazuju na to da je SNS u ozbiljnom padu.

“Srpska napredna stranka će učiniti sve da prekrajanjima izborne volje građana, zaustavi promene i pobedu koalicije Srbija protiv nasilja. Na listama na kojima su falsifikovani ovi potpisi nalazi se veliki broj ljudi, a posebno je cinično to što su među njima potpisi novinarke Jelene Zorić, koji se nalaze na čak dve izborne liste, kao i glumice Bojane Maljević”, kaže Radomir Lazović, kopredsednik Zeleno-levog fronta i prvi na listi koalicije Srbija protiv nasilja. “Prosto se čini da su uhvaćeni u delu, a mi smo u tome uspeli da ih zaustavimo i podnesemo krivične prijave”, dodao je Lazović.

Zeleno-levi front i koalicija Srbija protiv nasilja pozivaju građane da se prijave i budu kontrolori, kako bismo uspeli i na izborni dan da zaustavimo krađu. Pozivamo sve da 17. decembra izađu na izbore, da glasaju za Srbiju protiv nasilja i da se 18. probudimo državi i društvu koji brinu za svoje građane.

Pročitaj i ovo:

Jerinić: Neophodno da se zakoni menjaju

Miroslav Aleksić i Jelena Jerinić iz koalicije Srbija protiv nasilja potvrdili su da će danas do 12h dostaviti predsednici Skupštine Ani Brnabić svoje predloge kako dalje raditi na preporukama ODIHR.