Radomir Lazović, šef Zeleno-levog poslaničkog kluba, tokom rasprave u Skupštini Srbije negodovao je zbog odluke vladajuće većine da objedini raspravu o čak 30 tačaka. Naveo je da je time onemogićeno opoziiji da diskutuje o svim tačkama.

Lazović je tokom izlaganja dosao i u verbalni sukob sa ministrom finansija Sinišom Malim. On je optužio ministra finansija da ga je nazvao budalom i zato je zatražio uvid u stenogafske beleške, ali i snimak sa sednice.

U direktnom prenosu se dobacivanje nije jasno čulo, a Vladimir Orlić, predsednik parlamenta negirao je da je Mali tako nešto rekao. Siniša Mali se nije izjašnjavao o verbalnom incidentu.

Šef Zeleno-levog poslaničkog kluba naveo je da nije prvi put da Mali vređa poslanike, a da je i premijerka nedavno opoziciju nazvala govnarima.

Inače, Lazović je naveo da kada bi poslanici njegove poslanike grupe govorili o svim tačkama dnevnog reda imalo bi manje od minut da govori o svakoj tački.

„Čestitam kolegama iz vlasti jer ste uspeli ponovo da postanete šampioni. Uspeli ste javni dug podignute toliko koliko nisu sve ostale vlade zajedno. Taj dug sad iznosi 36 milijardi evra“, rekao je Lazović i dodao da se vlast hvali železnicom, iako vozovi idu sporije nego početkom prošlog veka.

Lazović je čestitao i „značajan jubilej, rođendan SPS“ i tom prilikom je citirao svog kolegu Dobricu Veselinovića, kako je rekao budućeg gradonačelnika Beograda.

„Veselinović je povod rođendana SPS rekao „sankcije i beda, izolacije i ratovi, bombardovanje, politička ubistva, zločini i nasilje, vlast mafije i kriminalaca, stotine hiljada ljudi je napustilo zemlju. Pomisliće mnogi to je SNS, ali nije to je 33 godine SPS, čestitam vam na tome“, rekao je Lazović.

On se obratio i budućoj ministarki prosvete Slavici Đukić Dejanović, upitavši je da li će uraditi nešto o čemu se govorilo toliko dugo u parlamentu.

„Da li ćete učiniti nešto da izdvajanje iz budžeta za obrazovanje bude veći od pet odsto, koliko smo tražili? Da li ćete uraditi nešto da se plate nastavnicima povećaju? Da li ćete se založiti da imamo više nastavnika, profesora? Da li ćete poboljšati njihove uslove rada? Da li ćete zaposliti više pedagoga i psihologa u školama zato što je njihov broj mali? Socijalnih radnika, takođe“, upitao je Lazović Slavicu Đukić Dejanović.

Pročitaj i ovo: