Zeleno-levi front na dvadeset i petu godišnjicu od početka NATO vojne agresije i bombardovanja SR Jugoslavije, ističe da kriminalna transformacija Generalštaba nije državni, već privatni interes vladajuće stranke.

“Hajde da ne dozvolimo upravo onim vlastodršcima koji su nas gurnuli u međunacionalne sukobe i podele 90-tih godina prošlog veka da nam njihovu želju za profitom, luksuznim stanovima i penthausima, predstavljaju kao čin patriotizma, ekonomske stabilnosti i povezivanja sa svetom”, izjavio je Robert Kozma, narodni poslanik Zeleno-levog fronta.

“25 godina od početka NATO vojne agresije na čelu Srbije su mutanti onih koji su zbog svoje ratnohuškačke politike devedesetih godina prošlog veka Srbiju gurnuli u tabor odmetničkih država. Svih ovih godina oni brane svoje političko nasleđe i izbegavaju odgovornost i suočavanje sa posledicama svoje politike pre svega manipulacijama ekskluzivnim patriotizmom. Istovremeno, oni poklanjaju naše resurse, urušavaju naše kulturno nasleđe koristeći se pravnim nasiljem poput poklanjanja zgrade Generalštaba i komercijalizacijom naših sećanja i trauma. Zato je borba za smenu ove vlasti borba za opstanak Srbije u kojoj će se očuvati i slobodarsko nasleđe i prava svih građanki i građana Srbije”, kaže Biljana Đorđević, kopredsednica Zeleno-levog fronta.

Zeleno-levi front ističe da je nedopustivo da Generalštab, koji je naše kulturno i arhitektonsko dobro, zadovoljava privatne interese Aleksandra Vučića i Džareda Kušnera i smatra da je vreme da profesionalni mrzitelji i uzurpatori javnog prostora i resursa, odgovaraju za svoja nedela.

Pročitaj i ovo: