Robert Kozma, poslanik Ne davimo Beograd u Skupštini Srbije, kaže za Danas da bi „za početak Jovanov trebalo da posluša građane kada traže ravnopravne i fer izborne uslove, jednaku medijsku zastupljenost političkih partija i pokreta na medijima sa nacionalnom frekvencijom, kao i da naprednjački režim prestane sa uzurpacijom i kontrolom pravosuđa i tužilaštva“.

– Neka posluša i vapaj prosvetnih i zdrastvenih radnika da se prekine sa ponižavanjem istih teranjem na partijske mitinge SNS-a. A on lično bi mogao da prekine sa praksom vređanja političkih protivnika, kada je sateran u čošak i nestane mu argumentacije za odbranu neuspešnih režimskih politika, kao kada je vređao Radomira Lazovića, šefa Zeleno-levog kluba Ne davimo Beograd, jer koristi pumpicu za lečenje od astme. Time je Jovanov uvredio i sve građane sa respiratornim problemima – smatra sagovornik Danasa.

Pokret Ne davimo Beograd, dodaje, prerasta u političku partiju Zeleno-levi front.
– Osnivamo odbore i otvaramo kancelarije po Srbiji. Mi ćemo biti spremni za izbore bez obzira da li će census biti 3 ili 5 posto na nacionalnom nivou. I nikakvo podizanje cenzusa neće spasiti Srpsku naprednu stranku, a samo pokazuje da u Srbiji nema demokratije, kada se jednom ovako važnom pitanju pristupa naprasito i bez šire javne rasprave – zaključuje on.

Pročitaj i ovo: