“Kao posledica desetogodišnje vlasti SNS-a, Srbija se danas suočava sa tri velike krize. Srbija je zatrovana zemlja, zemlja u kojoj trećina građana živi na ivici siromaštva i zemlja u kojoj zakon ne važi isto za sve ljude.” – izjavio je Robert Kozma, narodni poslanik Zeleno levog fronta, Ne davimo Beograd na tribini održanoj u Čačku.

“Ove tri krize su uzrokovane neutoljivom glađu Srpske napredne stranke za zaradom. Spremni su da zbog profita svojih tajkuna žrtvuju zdravlje građana, pa samo od zagađenja vazduha u Srbiji premine preko 15 hiljada ljudi, a kanalizaciju nema polovina domaćinstava. Hvale se da su od Srbije napravili zemlju jeftine radne snage, najučestalija plata u Srbiji je 50 hiljada dinara koju prima oko polovina ljudi, a minimalnu zaradu oko četvrtine. Od toga ne može da se preživi. A njihovi ministri i funkcioneri su iznad zakona i mogu da rade šta hoće jer pravosuđe ne radi”- objasnio je Kozma.

„Uzmimo za primer kontrolu pravosuđa i tužilaštva. Kada tužilaštvo i uradi svoj posao, kao što su uradile tužiteljske Savović i Paunović, koje su zagrebale vrh ledenog brega korupcije u EPS-u, budu smenjene da ne bi ugrozile sam vrh vladajućeg režima. A sa druge strane, običan građanin, mora da se bori da bi pravdu dobio na kašičicu, kao što je bila borba porodice Milivojević, kako bi odgovarali nadležni u Namenskoj industriji “Milan Blagojević” za pogibju njihovog sina usled eksplozije magacina, jer bezbednost na radu svesno nije bila uspostavljena.”

Tribina „Da li je pravda dostižna u Srbiji?“ u organizaciji Ozonpress-a održana je Čačku, a učesnici su bili Zoran Lutovac (Demokratska stranka), Zdravko Ponoš (Pokret „Srce“), Nebojša Zelenović (Zajedno) i Robert Kozma (Ne davimo Beograd / Zeleno-levi front).