Prvi put, posle 12 godina, opozicija pokazuje znake da hoće nešto da uradi, kaže za „Vreme“ profesor Pravnog fakulteta Svetislav Kostić. „Tu manjkavosti ima koliko hoćete, ali i dalje su na dobrom putu“

Opozicija treba da prihvati mandate i nastavi da radi jer je na dobrom putu, kaže za „Vreme“ Svetislav Kostić, vanredni profesor Pravnog fakulteta u Beogradu i član Zeleno-levog fronta.

„Pravno, mi prihvatamo ono što smo pošteno osvojili. Legitimizujemo 910.000 birača koji su dali podršku i zastupamo njihove stavove. Zastupamo ono zbog čega su oni glasali. I da budemo jasni – to je veći broj glasova nego što je iko u opoziciji dobio u poslednjih 12 godina, uključujući predsedničke kandidate“, kaže Kostić.

Da se lupi šakom o sto, nastavlja, traže „Tviter-ratnici“ koji misle da se tvitom nešto rešava. A iluzorna su očekivanja da se stanje u zemlji promeni preko noći.

„Ono što mi trenutno imamo je da prvi put, posle 12 godina, opozicija od 2022. pokazuje znake da hoće nešto da uradi. I bravo na tome i treba tako i da nastavi. Tu manjkavosti ima koliko hoćete, ali i dalje su na dobrom putu.“

Kako doći do Vučićevih birača

Kostić navodi da opozicija mora da se „izbori sa srpskim javnim mnjenjima“ i da prestane da sluša jedan deo mnjenja koji živi u svom zatvorenom svetu.

„Politika koja se bazira na tome da je ovo najgore od svih vremena, a Vučić đavo, pogrešna je politika. To je politika koja se završava na 23-24 odsto glasova. Mi moramo da kažemo da u 1.750.000 glasova koje je Vučić dobio nisu svi korumpirani, nisu svi kupljeni i nisu svi oni zli. Tamo ima puno iskrenih birača i moramo da vidimo kako te iskrene birače da prevedemo na svoju stranu“, dodaje on.

„Mi se nismo mnogo trudili to da radimo. Moramo da to pokušamo da uradimo uprkos potpuno jezivim uslovima. Kad kažem jezivi uslovi, mislim na potpuni medijski mrak, nedostatak sredstava i tako dalje… Ali moramo građanima da ponudimo viziju Srbije, ali ne onu u kojoj će sve procvetati jer neće više biti Vučića, pošto im taj argument nije ubedljiv“, kaže Svetislav Kostić.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.