U subotu 24. februara je poslednji dan trajanja izložbe karikatura Predraga Koraksića Koraksa sa žutom patkom u glavnoj ulozi, na platou ispred Skupštine grada Beograda. Ova izložba, kao uostalom i ceo Koraksov rad na britak i jednostavan način ukazuje na stravične posledice vladajuće politike po naše institucije i društvo, a pritom svojim humorom otklanja strah i nama građanima i građankama daje snagu i inspiraciju za borbu za pravedno i solidarno društvo – za naš grad.
Inicijativa Ne davimo Beograd poziva građane da iskoriste lepo vreme i poslednji dan trajanja izložbe i obiđu je.

Ovu izložbu obeležio je i nastavak napada na inicijativu Ne davimo Beograd. Ona je oštećena i vandalizovana od strane ekstremista lako povezivih sa Srpskom naprednom strankom koji su deo šire dobro smišljene i plaćene kampanje gušenja svake kritike vlasti.
Kada se Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd zajedno sa 20.000 građana usprotivila sistemskom nasilju i rušenju u Hercegovačkoj ulici, suočila se sa stravičnim optužbama u režimskim medijima. U tim trenucima, kao mnogo puta u prošlosti, Koraksove karikature razbijale su strah i demaskirale laži, a svojom lucidnošću prokazivale pokušaje vlasti da sakrije, relativizuje ili zataška svoju odgovornost za počinjena dela.

Koraks je dobri duh ovog grada, a patkica je njegov čuvar, simbol otpora. Kada imate gradonačelnika koji se u radno vreme bavi zaklanjanjem pataka tramvajima, zatim pomorskim bitkama za patke, a patka postane persona non grata na Karnevalu brodova, na potpisivanju ugovora za Beograd na vodi, takoreći svuda, onda jedva čekate da taj ludi Patkovgrad nacrta Koraks. Kada su nekoj vlasti glavni državni neprijatelji Koraks i patka, to više govori o državi koju je ta družina napravila, nego o Koraksu i patkama. Patka i Koraks su naravno najgori kad se udruže. Veoma su nezgodni i hoće da ujedu. Tako da pazite kada budete gledali ove karikature, posebno ako niste ljubitelj pataka. Ako ste ljubitelj, ne brinite ništa, vas neće!

Dragoljub Draža Petrović, glavni urednik dnevnog lista Danas