У суботу 24. фебруара је последњи дан трајања изложбе карикатура Предрага Кораксића Коракса са жутом патком у главној улози, на платоу испред Скупштине града Београда. Ова изложба, као уосталом и цео Кораксов рад на бритак и једноставан начин указује на стравичне последице владајуће политике по наше институције и друштво, а притом својим хумором отклања страх и нама грађанима и грађанкама даје снагу и инспирацију за борбу за праведно и солидарно друштво – за наш град.
Иницијатива Не давимо Београд позива грађане да искористе лепо време и последњи дан трајања изложбе и обиђу је.

Ову изложбу обележио је и наставак напада на иницијативу Не давимо Београд. Она је оштећена и вандализована од стране екстремиста лако повезивих са Српском напредном странком који су део шире добро смишљене и плаћене кампање гушења сваке критике власти.
Када се Иницијатива Не да(ви)мо Београд заједно са 20.000 грађана успротивила системском насиљу и рушењу у Херцеговачкој улици, суочила се са стравичним оптужбама у режимским медијима. У тим тренуцима, као много пута у прошлости, Кораксове карикатуре разбијале су страх и демаскирале лажи, а својом луцидношћу проказивале покушаје власти да сакрије, релативизује или заташка своју одговорност за почињена дела.

Koraks je dobri duh ovog grada, a patkica je njegov čuvar, simbol otpora. Kada imate gradonačelnika koji se u radno vreme bavi zaklanjanjem pataka tramvajima, zatim pomorskim bitkama za patke, a patka postane persona non grata na Karnevalu brodova, na potpisivanju ugovora za Beograd na vodi, takoreći svuda, onda jedva čekate da taj ludi Patkovgrad nacrta Koraks. Kada su nekoj vlasti glavni državni neprijatelji Koraks i patka, to više govori o državi koju je ta družina napravila, nego o Koraksu i patkama. Patka i Koraks su naravno najgori kad se udruže. Veoma su nezgodni i hoće da ujedu. Tako da pazite kada budete gledali ove karikature, posebno ako niste ljubitelj pataka. Ako ste ljubitelj, ne brinite ništa, vas neće!

Драгољуб Дража Петровић, главни уредник дневног листа Данас