Danas smo ispred suda u Kruševcu, još jednom uputili podršku Mariji Lukić na suđenju Milutinu Jeličiću Jutki. Inicijativa Ne davimo Beograd organizovala je odlazak na još jedan pretres kako bi  zajedno sa drugim organizacijama i građanima i građankama Kruševca pokazala solidarnost sa Marijom Lukić i svim ostalim Jutkinim žrtvama. Nakon višesatnog pretresa, advokati optuženog su predložili 30 novih svedoka u nastavku opstrukcije suđenja, pa je novi pretres zakazan za 6. novembar u Kruševcu.

Hrabra Marija Lukić već više od godinu dana traži pravdu pred sudom za seksualno uznemiravanje i zloupotrebu položaja od strane ovog lokalnog moćnika. Milutin Jeličić za sada nije imao nikakve posledice za svoja zlodela, jer se sudski proces neprestano odlaže, a nakon podnošenja ostavke i kraćeg oduzimanja mandata u opštini Brus kao odbornika isti mu je ponovno vraćen. Marija i njena porodica zbog svoje borbe trpe različite pretnje i ucene i zastrašivanja  u Brusu, stoga je veoma značajno da nastavimo da joj pružamo podršku i pokažemo da u toj borbi nije sama.

Slučaj Marije Lukić je važan za sve žene u Srbiji koje svakodnevno proživljavaju različite oblike nasilja na radnom mestu, u kući, i na ulici, stoga idemo solidarno do kraja procesa do pobede.