Na poziv Ne davimo Beograd održan je komšijski sastanak u bloku 33, kod kule “Geneks” a povodom plana za nadogradnju skloništa u ovom delu Novog Beograda. Ovom prilikom građani su jasno poručili da se ne slažu sa planovima da se prostor između zgrada dodatno popunjava novim objektima koji će smanjiti zelene površine i dodatno opteretiti infrastrukturu u ovom kraju.

Ovom prilikom okupljenima smo predstavili i iskustva iz borbi širom grada, a posebno u vezi sa skorašnjim planovima za nadogradnju skloništa u Batajnici, Borči i na Čukarici, gde su građani sakupili nekoliko hiljada potpisa i podneli primedbe na javnom uvidu nezadovoljni ovim planom koji ugrožava zelene površine i igrališta u ovim naseljima.

Dobrica Veselinović je predstavio iskustva Ne davimo Beograd iz drugih krajeva u kojima smo se suprotstavili nadogradnji skloništa i poručio da se samo solidarno možemo izboriti za dobar grad. Takođe, sa okupljenim komšijama dogovorili smo sledeće korake.

Podsećamo da je JP “Skloništa Srbije” nedavno objavilo javni poziv za prikupljanje pismenih ponuda za izvođenje radova-rekonstrukcija i nadogradnja postojećeg skloništa u Novom Beogradu, Blok 33, ul. Narodnih heroja br.43, na katastarskoj parceli kp 6770 KO Novi Beograd, po modelu suinvestiranja.

Ne davimo Beograd zahteva od JP “Skloništa Srbije” i Direkcije za imovinu da odustanu od ovog i sličnih planova za nadogradnju skloništa kojim se drastično ugrožava količina zelenih površina i kvalitet života građana, i pronađu druge modele koji su skladu sa potrebama ljudi, a ne profita investitora.

Pročitaj i ovo:

Ne davimo Beograd otpočeo obuku kontrolora: Prijavi se!

Pokret Ne davimo Beograd je otpočeo obuku kontrolora i formiranje tima za kontrolu izbora, kako bismo spremno dočekali predstojeće gradske izbore. Iako pregovori o izbornim uslovima još uvek traju i ne znamo da li će se steći uslovi da građani slobodno izraze svoju volju na izborima, od čega zavisi i da li će Ne davimo Beograd na njima učestvovati, spremamo se kao da učestvujemo, i zato nam je vaša pomoć jako važna. Prijavite se!

Robert Kozma za VOA: Izborni uslovi se moraju poboljšati

"Mi ovaj razgovor vodimo zato što u Srbiji na snazi nije demokratski režim. Nažalost, postojeća vlast je od neke izborne demokratije svela Srbiju na nedemokratski hibridni režim. I to je konstatovano u raznim izveštajima, od Fridom hausa, ali i u izveštaju Evropskog parlamenta. Zbog toga se vodi ovaj razgovor i ne traže se nikakvi ustupci za političke aktere. Ne, traži se poštovanje prava građana", kaže Kozma.

Luna park: Jednačina promene u viru interesa

Suzana Zlatanović i njen #LunaPark zakucali su na vrata štaba pokreta „Ne davimo Beograd” u potrazi za rešenjima kako da gradu, a i nama građanima - bude bolje i da se agonija od mali milion nepravdi već jednom zaustavi...