Nije neuobičajeno da se u toku naših prenosa uživo sa raznih dešavanja ili protesta u gradu, uključuju simpatizeri vlasti koji prete, vređaju ili psuju. Ali zaista smo šokirani da je jedan od njih komandir jedinice specijalnih vozila Žandarmerije, Ivan Damnjanović. Naime, Damnjanović je građane i građanke okupljene na protestu “Za bezopasan vazduh” nazvao neostvarenim, zlobnim, zavidnim i ljubomornim ološima. 

U odgovoru na Damnjanovićev komentar upitali smo komandira jedinice specijalnih vozila Žandarmerije da li državni službenik sme da se na ovako uvredljiv način, obraća građanima i do sada nismo dobili odgovor.

Na protestu na koji je pozvala Eko straža, okupio se veliki broj ljudi koji su zahtevali hitno rešavanje problema zagađenja vazduha. Bez obzira da li je neko pripadnik policije, penzioner, naprednjak ili sportista, ovaj problem nas sve jednako pogađa. Ne davimo Beograd podržao je današnji protest, a i sami smo organizovali veliki broj akcija u borbi za čist vazduh. Mere za rešavanje ovog problema, koje Ne davimo Beograd predlaže, do sada je podržalo preko 17 hiljada građana, preko peticije na linku:

 

Ovo nije prvi put da Damnjanović vređa aktiviste Ne davimo Beograd. Podsećamo da nas je tokom obraćanja javnosti Dobrice Veselinovića povodom prodaje Sava Centra, Damnjanović, u komentarima, nazivao miševima i tražio da se vratimo u rupu. Slično je reagovao kada smo uputili javnu poruku “Pokretu pravde” iorganizaciji “Pravda za Davida” koja se kandidovala na lokalnim izborima u Banjaluci, samo što smo tada za njega bili “dno” i “izdajnici”, a o porodici preminulog Davida Dragičevića je govorio da prodaje smrt svog deteta.

Prenosi uživo kojima pokušavamo da nadomestimo medijski mrak u kome živimo, sve su više praćeni i mesto su diskusije i sučeljavanja mišljenja građana. Iako nam je drago da aktivnosti Ne davimo Beograd prate i pripadnici Žandarmerije, ipak smo šokirani bahatošću državnog službenika koji vređa građane.

Ceo tok protesta možete ispratiti klikom na sliku.

Pročitaj i ovo:

Skupština da se uključi u istragu poslovanja Beograda na vodi i rušenja u Hercegovačkoj

Poslanici Zeleno-levog kluba - Ne davimo Beograd podneli su predloge za obrazovanje anketnog odbora povodom rušenja u „Savamali” i komisije za utrvđivanje činjenica o Ugovoru o “Beogradu na vodi”. Podnošenjem ovih predloga želimo da poručimo da ne odustajemo od utvrđivanja istine o dešavanjima u Savamali i raskrinkavanju projekta „Beograd na vodi” koji finansiraju svi građani i građanke Srbije, a od koga koristi ima samo privatni investitor i sa njima povezani funkcioneri iz državnog vrha.

Zahtevamo od gradske uprave da pod hitno prekine finansiranje “novina” Informer

Grad Beograd je u poslednje tri i po godine sufinansirao Informer sa 11,5 miliona dinara. Nepoznato je koliko je još sredstava gradska uprava uplatila Informeru za veliki broj oglasa kojima oglašava javne uvide, prodaje nekretnina i slično. Pitali smo vlast koliko ukupno novca naših sugrađana i sugrađanki su dali ovom “glasilu”, ali odgovor još uvek nismo dobili.