Koalicija ,,Biramo Borbu” održala je večeras u prepunoj MTS dvorani u Beogradu završnu konvenciju ,,Skup slobodnih gradova i opština – Plan za smenu režima u 3 koraka”, kojoj su prisustvovali građani iz svih krajeva Srbije, kao i lideri koalicije i kandidati za gradonačelnike.

,,Beograd je naš dom i zaslužuje da bude grad za sve nas. Naši sugrađani iz svih krajeva Srbije su ovde večeras jer veruju u snagu zajedništva i borbe. Borimo se za čist vazduh, funkcionalan javni prevoz i transparentnu vlast koja se bori protiv kriminala i korupcija. Naša borba je borba za dostojanstvo svakog građanina”, istakao je kandidat za gradonačelnika Beograda Dobrica Veselinović.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić naglasio je značaj ujedinjenja opozicije, koje, kako je dodao, nije samo reč, već ključ naše snage, našeg zajedništva i naše odlučnosti da stvorimo pravedniju i bolju Srbiju.

,,Predstojeći izbori su izuzetno važni za sve građane, bez obzira u kom delu Srbije žive. Ovo je naša prilika i borba za Srbiju bez korupcije i kriminala, za državu u kojoj se poštuje zakon i gde pravda važi za sve podjednako”, dodao je Aleksić.

Prisutnima se obratio i lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta koji je pozvao građane Srbije na borbu do kraja protiv Aleksandra Vučića i njegovog režima.

,,Vučić i njegova klika su se ustoličili kao moderni despoti, koristeći sve moguće načine da uguše glas naroda. Ovo nije obična borba – ovo je borba za našu slobodu, za našu čast, za budućnost naše dece. Biramo slobodne izbore, biramo borbu do kraja”, poručio je on.

Na konvenciji su govorili i kandidat za gradonačelnika Valjeva Ivan Manić, narodna poslanica iz Novog Sada Ana Oreg, kandidat za gradonačelnika Niša Đorđe Stanković, kandidat za zamenika gradonačelnika Beograda Miloš Pavlović, kao i liderke i lideri koalicije, Miloš Parandilović, Dragana Rakić, Pavle Grbović, Radomir Lazović i Biljana Đorđević.

Predstavnici koalicije ,,Biramo Borbu” pozivaju sve građane Srbije da izađu na lokalne izbore 2. juna i svojim glasom podrže promene koje će doneti bolju budućnost za sve, jer kucnuo je čas da svi zajedno ustanemo, da se borimo i da se izborimo za slobodu. Zato u nedelju izađite na birališta, jer vi odlučujete o svojoj budućnosti, o budućnosti svoje dece i porodice. Vaš glas je važan, jer su moć i snaga u vašim rukama – biramo Beograd, biramo borbu!

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.