Predstavnici koalicije “Biramo Beograd”, koju čini šest dosadašnjih članica “Srbija protiv nasilja” obratili su se javnosti nakon odluke da zajednički nastupe na predstojećim izborima. Ozvaničili su da su potpisali koaliciju o zajedničkom nastupu na izborima i izjavili da danas kreću u skupljanje potpisa.

„Čast mi je i privilegija što su koalicioni partneri došli do kompromisa da ja budem kandidat za gradonačelnika Beograda. Mi smo odlučili da ne prihvatimo apatiju, depresiju, da se borimo u svakoj ulici i opštini i da pobedimo. Izlazimo da pobedimo, u svim opštinama u Srbiji gde ova koalicija izlazi na izbore“; rekao je Veselinović na konferenciji za medije.

Naglasio je da se narednih dana očekuje sakupljanje potpisa.

„U ovoj borbi ne možemo biti sami, pozivam sve građane da nam se priključe, da podrže listu Biramo Beograda. Ubeđen sam je da ljudima dosta korupcije i bahatosti vlasti…Ne možemo da krijemo da i neke opozicione organizacije nisu sa nama danas ovde. Nikada se nismo plašili, bežali od teških bitaka. Kandidat za zamenika gradonačelnika je Miloš Pavlović“, naveo je on.

Miloš Pavlović je rekao da razlog okupljanja ove koalicije leži u činjenici da se Beograd nalazi pred bankrotom.

„Rekao sam nedavno da će Beograd morati da se zaduži kod komercijalnih banaka, a sada smo dobili i predlog da se zadužimo 3 milijarde dinara. Počev od 2014. godine SNS i SPS nisu obezbedile razvoj Beograda, živimo u 21. veku a delovalo grada nemaju kanalizaciju i vodosnabdevanje“, poručio je on i dodao da je Beograd postao centar Evrope za pranje para.

On je pozvao sve Beograđane da 2. juna odvoje pola sata i izađu na izbore, a SNS i Aleksandra Vučića pošalju u političku istoriju.

Nova.rs je otkrila ekskluzivne detalje njihovog dogovora, u kojem između ostalog stoji da koalicija nositi naziv „Biramo Beograd“, a nosioci izborne liste biće Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta i Miloš Pavlović iz Narodnog pokreta Srbije.

Dobrica Veselinović će ujedno biti i kandidat za gradonačelnika, dok će kandidat za njegovog zamenika biti Miloš Pavlović. Prva na zajedničkoj listi opozicije biće Natalija Stojmenović iz Zeleno-levog fronta.

Koaliciju “Biramo Beograd” činiće pet partija – Narodni pokret Srbje, Zeleno-levi front, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije, koje su potpisnice dokumenta.

Sporazum formalno neće potpisati Ekološki ustanak jer nije registrovan kao politička partija, ali će biti deo liste i imaće kandidate za odbornike na prolaznim mestima. Dakle, i Ekološki ustanak će kao i što je najavljeno učestvovati na izborima i biti deo liste.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.