Koalicija „Biramo Beograd“ obaveštava da su proglašene sve izborne liste u svim beogradskim opštinama, osim u Sopotu, gde je zbog tehničkih razloga lista odbijena.

Uprkos neviđenim opstrukcijama od strane vlasti prethodnih dana, koalicija je uspela da se izbori i završi sve procedure. Stranke okupljene u koaliciji „Biramo Beograd” – Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Ekološki ustanak i Novo lice Srbije – zajedno učestvuju na lokalnim izborima 2. juna u opštinama i za grad Beograd.

Izborne liste proglašene su u sledećim gradskim opštinama: Novi Beograd, Vračar, Mladenovac, Lazarevac, Zemun, Stari grad, Palilula, Savski venac, Rakovica, Barajevo, Zvezdara, Voždovac, Čukarica, Grocka, Surčin i Obrenovac.

Prethodno je, 9. maja, GIK Beograda proglasila izbornu listu koalicije „Biramo Beograd” za grad Beograd.

U decembru je Beogradu pobeda oteta, a u mnogim gradskim opštinama opozicija je osvojila većinu. To je bio razlog zbog koga je vlast u više navrata ovih dana izvršila različite opstrukcije i napravila haos od izbornog procesa.

Upravo je njima kandidat za gradonačelnika liste „Biramo Beograd” Dobrica Veselinović poručio da koalicija i svi kandidati za gradske opštine i za grad Beograd biraju borbu s ciljem pobede 2. juna i oslobođenja gradskih opština.

„Videli smo na izborima u decembru 2023. da Beograđani i Beograđanke ne žele vlast SNS i zato ponovo izlazimo da se borimo i budite uvereni da ćemo u toj borbi pobediti“, ocenio je Veselinović.

Veselinović je istakao da iza koalicije stoji tim stručnih ljudi koji znaju koji su problemi u Beogradu i kako da ih reše.

„Biramo borbu“ i „Biramo Beograd“, poručio je Veselinović.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.