Građani Cvetanove ćuprije na Zvezdari od subote nemaju pijaću vodu. Kvarovi se dešavaju, ali je nedopustivo da građanima nike objašnjeno kako je tačno do ovoga došlo i ko je odgovoran. Zeleno-levi front zahteva od gradske vlasti da izađe sa svim informacijama pred građane i da u što kraćem roku omoguće građanima pijaću vodu.

Prema našim informacijama, na prostoru Cvetanove ćuprije postoji legalna vodovodna mreža i nelegalna kanaliziciona mreža. Prošle nedelje je pukla vodovodna cev i radnici koji su došli da saniraju taj kvar, probušili su kanalizicionu cev, zbog čega je došlo do mešanja fekalnog sadržaja sa vodom za piće.

U saopštenju JKP Beogradski vodovod i kanalizacija se navodi da će u zavisnosti od rezultata prvog uzrokovanja vode biti preduzeti sledeće korake. Niko ne saopštava građanima kada će dobiti vodu, a nezvanične informacije ukazuju da će za to biti potrebno čitavih mesec dana.

Kvarovi poput ovih su posledica decenijskog zanemarivanja najvažnijih prioriteta u gradu poput vodovodne i kanalizacione infrastrukture. Milioni evra se troše na projekte poput nacionalnog stadiona ili fontane na Slaviji, dok mnogi delovi Beograda nemaju kanalizaciju ili kao što je u slučaju Cvetanove ćuprije imaju zastarelu nelegalnu kanalizaciju. Zeleno-levi front će ukinuti finansiranje projekata koji nisu od životnog značaja i preusmeriti sredstva u izgradnju nove infrastrukture i vrtića.

Pročitaj i ovo:

Jerinić: Neophodno da se zakoni menjaju

Miroslav Aleksić i Jelena Jerinić iz koalicije Srbija protiv nasilja potvrdili su da će danas do 12h dostaviti predsednici Skupštine Ani Brnabić svoje predloge kako dalje raditi na preporukama ODIHR.