Povodom tvrdnji gradskog menadžera Gorana Vesića iznetih u Beogradskoj hronici na RTS-u, a koje su preneli brojni mediji, obaveštavamo onu javnost koja još gaji neke iluzije o istinitosti reči koje izlaze iz Vesićevih usta, da aktivisti inicijative Ne davimo Beograd nisu učestvovali u oštećenju fontane na Slaviji, ni deterdžentom, ni na druge načine.

Brojne protestne akcije kojima ukazujemo na štetnost raznih avantura gradske vlasti postale su zaštitni znak inicijative Ne davimo Beograd. Uvek stanemo javno iza onoga što radimo. Ako budemo odlučili da rašrafimo ovaj pevajući spomenik korupciji, besmislu i revizionizmu na Slaviji o tome ćemo unapred obavestiti javnost a nakon samog čina poslati saopštenje i prateće fotografije, kao što smo to radili i dosad. Za razliku od bahatih nasilnika na vlasti, mi naše akcije sprovodimo potpuno otvoreno i uz poziv javnosti da nam se u njima priključi. Ove tvrdnje gradskog menadžera su deo dvogodišnje prljave kampanje protiv nas kojom se građani dovode u zabludu, a svaka kritika onemogućava.

Ako “vrh gradske vlasti” zaista hoće da uhvati izgrednike koji noću oštećuju tuđu imovinu, pozivamo ih da stave fantomke na glave i pogledaju u ogledalo. Ipak, cilj ovih optužbi je da se skrene pažnja sa katastrofalne rekonstrukcije trga Slavija. Posle svih problema koji su napravljeni u motornom, pešačkom i biciklističkom saobraćaju na Slaviji, juče su isplivala svedočanstva o lošim građevinskim radovima.

Na fotografijama koje smo juče podelili na društvenim mrežama možete videti da je materijal kojim je urađeno popločavanje ispucao na jako puno mesta, da su ploče usled loše postavke podignute, nakrivljene i ispale, a da čitava polja nedostaju i spojevi se krnje. Inicijativa Ne davimo Beograd ukazivala je puno puta da je rekonstrukcija trga Slavija urađena protivno interesu građana. Nikakav deterdžent to ne može da opere…

Slavija je proglašena otvorenom i gotovom već barem 3 puta u zadnjih nekoliko meseci. Došlo je vreme za zatvaranje.Ko će to da plati?

تم نشره بواسطة ‏‎Ne davimo Beograd‎‏ في 15 مارس، 2018