Zeleno levi front u okviru koalicije „Srbija protiv nasilja“ na prestojećim izborima za Skupštinu AP Vojvodine kandiduje politiku Vojvodine bez nasilja, očuvanje resursa Vojvodine, kao i politiku decentralizacije, smanjenja nejednakosti i jednakih šansi za sve, istakla je danas kandidatkinja te partije za pokrajinski parlament Tamara Maksić.

Kandidati za narodne i pokrajinske poslanike te partije danas su u Novom Sadu prikupljali potpise za pokrajinsku listu i u razgovoru sa građanima istakli da se zalažu za nezavisne institucije, slobodne i objektivne medije, kao i za izgradnju dobre i solidarne zemlje koja je pravedna i po meri čoveka.

„Na pokrajinske izbore kandidujemo i očuvanje životne sredine, jer je naročito u Vojvodini to važno zbog investicija koje su učinile da se plodne oranice pretvaraju u pogone za proizvodnju guma“, upozorila je Maksić.

Kandidat za narodnog poslanika Radomir Lazović istakao je, u izjavi agenciji Beta, da se srpska opozicija ujedinila sa željom da reši tri ključna problema – nasilje, kriminalizaciju državnog vrha i ogroman rast cena.

Kada je u pitanju Vojvodina, Lazović je rekao da je prikupljen neophodan broj potpisa, ali da je današnjim skupom data prilika svima koji su želeli da pruže podršku koaliciji „Srbija protiv nasilja“.

„Pokrajinski izbori prolaze u senci drugih nivoa, ali bez obzira na to, i Novi Sad i drugi gradovi Vojvodine dele slične probleme kao i ostali gradovi u Srbiji – kriminalnu vlast na odgovornim funkcijama“, naveo je on.

Dodao je da se u ovoj, poslednjoj fazi vladavine Srpske napredne stranke, iskorišćavaju prirodna i kulturna dobra, kao i zajednički resursi kako bi se „obezbedila zarada ljudima bliskim vlasti“.

Njihova lista će se u Vojvodini zalagati da se na dnevni red stave pitanja pijaće vode, zagađenja zemlje i vazduha, dodao je.

Kandidati za pokrajinske i republičke poslanike ZLF podržali su i protest poljoprivrednika, ocenivši da sve što se njima trenutno dešava „traumatično za celo društvo“.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.