Gradska vlast predloženim Planom detaljne regulacije planira izgradnju 300 hiljada kvadrata u Malom Mokrom Lugu i povećanje broja stanovnika sa manje od 2000 na preko 7500 ljudi. To ne bi bilo toliko problematično da vlast pored betona i zgrada planira i zelene površine ili javne sadržaje poput ustanova kulture niti sportsko-rekreativnog centra. Međutim, toga u planu nema.

“Mi smo zajedno sa građanima podneli 500 potpisanih primedbi tokom Ranog javnog uvida u oktobru 2023. godine. Zahtevali smo da se u plan unesu javni sadržaji, veći broj zelenih površina i prostor za širenje tramvajske mreže. Uprkos tome, vlast je ovim predlogom još jednom potvrdila da radi za investitore, a ne građane. Ako ovakav plan bude usvojen, stanovnici Malog Mokrog Luga će živeti lošije nego danas” kaže Aleksa Petković, kopredsednik ZLF Zvezdara.

Zeleno-levi front Zvezdara poziva stanovnike Malog Mokrog Luga da se ovom predlogu otvoreno suprotstave i da zajedno nateramo gradsku vlast da radi u interesu građana Malog Mokrog Luga.

Pišite nam [email protected] na ili nas pozovite na broj 060/6220035.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.