Milutin Jeličić Jutka tužio je dnevni list Danas, jer je preneo izjavu podrške koju je Ne davimo Beograd uputio žrtvama njegovog seksualnog uznemiravanja. Jutka tvrdi da je na ovaj način pretrpeo duševne bolove „zbog povrede ugleda, dostojanstva, slobode i prava ličnosti“ jer sud još uvek nije doneo odluku da li je kriv. Inicijativa Ne davimo Beograd u potpunosti stoji iza svojih navoda prenesenih u Danasu i iza podrške Mariji Lukić, Danijeli Vukajlović i drugim žrtvama seksualnog uznemiravanja Milutina Jeličića Jutke.

Umesto solidarnosti, pune podrške i zaštite, hrabre žene širom Srbije koje progovore o nasilju, nailaze na neizvesnost, osudu, medijsko razvlačenje i maltretiranje, a neretko i gubitak posla.


Nulta tolerancija na nasilje i podrška žrtvama su neophodne kako bi se napravio prvi korak ka značajnoj promeni sumorne stvarnosti koju mnoge žene žive svakodnevno, a koja ne prestaje prijavljivanjem nasilja, već se nastavlja na sličan ili još gore načine. Inicijativa Ne davimo Beograd veruje ženama žrtvama nasilja i zna koliko je teško prijaviti to nasilje i verovati u stručnost i podršku institucija koje bi trebalo da im pomognu u sudskom procesu.

U iskrivljenoj realnosti u kojoj živimo, oni koji ukazuju na kršenja zakona, na nasilje ili krađu, bivaju izvedeni na sud, dok se progon žrtava nastavlja do iznemoglosti. Radnik “Krušika” i uzbunjivač Aleksandar Obradović koji je ukazao na korupciju i trgovinu oružjem iz samog vrha naprednjaka, još uvek je u kučnom pritvoru. Protiv inicijative Ne davimo Beograd vodi se, ili je vođeno, preko 30 procesa koji rezultiraju kaznama i pretnjama zatvorom, krivične prijave se podižu protiv studenata koji demontriraju, a protiv novinara Milana Jovanović, žrtve lokalnog SNS moćnika koji je glavni osumnjičeni da mu je zapalio kuću, isti podiže 14 tužbi nastavljajući maltretiranje nepodobnog novinara i medija u kome radi.

Ne pristajemo na ovu realnost i po svaku cenu ćemo se boriti protiv Miladina Jeličića Jutke i svih drugih nasilnika koji su umislili da mogu da rade šta hoće.