Akcija “Za naš zeleni grad”, koju organizujemo u novembru i početkom decembra, naišla je na odziv velikog broja građana/ki. U prethodna dva vikenda zasadili smo 60 mladica voća u raznim delovima grada: novobeogradskim blokovima 21, 22, 23, 45, 61, 70, 72, na Bežanijskoj kosi, u Zemunu, u Kotežu, Krnjači, Borči, Ovči i Malom Zbegu.

Zajedno sa sugrađankama i sugrađanima ukrasili smo mnoga dvorišta, poljane, prostore ispred zgrada, ulice bez drvoreda, dopunili već postojeće voćnjake ili zasadili prvo njihovo drvo. 

Pridružuju nam se svi, od najmlađih do najstarijih sugrađana/ki, da u odličnom raspoloženju zasadimo drvo i poželimo mu srećan rast. 

Na terenu učimo druge kako da zasade i neguju stablo, ali i učimo od onih koji u tome imaju više iskustva. Svi se slažemo u tome da zelenila u gradu treba da bude mnogo više kako bi naša životna sredina bila zdravija, vazduh čistiji, a letnji dani sa više hlada. 

Nove trešnje, višnje i jabuke čekaju da budu zasađene u narednih 15 dana na raznim lokacijama Savskog venca, Čukarice, Karaburme, Zvezdare, Voždovca, Vinče, Starog grada i Vračara.

Zahvaljujemo Rasadniku Milojević iz Kruševca koji je donacijom sadnica voća omogućio da ovu akciju ostvarimo.