Poboljšanje izbornih usova podrazumeva utvrđivanje odgovornosti za dešavanja na decembarskim izborima i implementaciju mera, izjavila je poslanica Zeleno – levog fronta, Jelena Jerinić.

Jelena Jerinić je izjavila danas da poboljšanje izbornog procesa koje zahtevaju članice koalicije „Srbija protiv nasilja“, podrazumeva i da se utvrdi odgovornost za ono što se desilo na izborima u decembru prošle godine, i da se onda krene sa merama.

Jerinić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanja novinara, rekla da „Srbija ima i zakone i institucije, ali da se oni ne sprovode“.

„To je osnovni izazov kada su u pitanju naredni izbori“, kazala je Jerinić.

Prema njenim rečima, pored biračkog spiska, poboljšanje izbornog procesa pre održavanja narednih izbora treba da obuhvati i način na koji se raspisuju izbori, medijsku kampanju, kao i „ono što je rečeno Rezolucijom Evropskog parlamenta, i što se očekuje od izveštaja ODIHR, koji treba da bude objavljen svaki dan“.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.