Republička izborna komisija moraće da odlučuje o prigovorima koalicije Srbija protiv nasilja u vezi poništavanjem izbora, izjavila je danas poslanica Zeleno-levog fronta Jelena Jerinić.

„RIK će morati da odlučuje o našim prigovorima. Podnećemo u zakonskom roku prigovore, odnosno zahteve u prvom stepenu za poništavanje rezultata opštinskih komisija, a ukoliko ti zahtevi ne budu prihvaćeni, obratićemo se RIK kao drugostepenom organu“, rekla je Jerinić u emisiji Dan uživo na N1.

Istovremeno se, kako je objasnila, koalicija obraća i Gradskoj izbornoj komisiji.

Prema njenim rečima, RIK je nadležan za sprovođenje parlamentarnih izbora, nadležan za ono što se na biračkim mestima u Beogradu desilo.

„RIK je nedležan za sprovođenje izbora na nivou čitave Srbije uključujući i biračka mesta u Beogradu“, istakla je ona.

Dodaje da će koalicija Srbija protiv nasilja koristiti sva pravna sredstva i Ustavni sud je jedna od instanci kojoj će se obratiti.

Ona je rekla da ceo izborni proces od početka – od kandidovanja, kampanje, kupovine glasova – nije regularan.

„I tražimo da se izbori ponište u celosti“, navela je ona.

Falsifikovanje izjava birača, kupovina glasova i sve za šta su otkriveni brojni dokazi ukazuje da postoji ozbiljna zloupotreba državnih službi.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.