Poslanica Zeleno-levog kluba Jelena Jerinić je ocenila da je ceo slučaj oko robije glavnog i odgovornog urednika “Informera” Dragana J. Vučićevića samo “finale dobro organizovanog projekta”.

„Ovo je jedan projekat koji ima, što se mene tiče, prevashodno dva cilja, jedan je uticaj na pravosuđe, a drugi je uvertira u ispitivanje prostora za neki zakonodavni poduhvat, a sve negde u sklopu tog projekta napada na nezavisne medije koji već mnogo godina uspešno sprovodi Dragan J. Vučićević u ime i za račun SNS“, rekla je Jerinić u emisiji „Među nama“.

Ona je podsetila da ovo nije prva presuda, gde je Vučićević osuđen na novčanu kaznu koju nije želeo da plati.

Jerinić je u emisiji još navela da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić „voleo da večno vlada Srbijom“.

„On je na neki način ljubomoran na sudije zbog stalnog mandata. Oni imaju stalni mandat zato što je to jedna od ključnih garancija njihove nazavisnosti i ovaj poslednji slučaj sa Vučićevićem upravo svedoči o tome da se taj uticaj vrši kako neposredno na sudije koje su odlučivale u nekom konkretnom slučaju, ali tako i na svakog drugog budućeg sudiju koji će u takvom slučaju odlučivati“, rekla je Jerinić.

Ona je ocenila i da sama premijerka Srbije Ana Brnabić „konstantno targetira novinare nezavisnih televizija i dnevnih novina“.

Poslušajte celo gostovanje:

Pročitaj i ovo: