Nakon što su predstavnici tri poslaničke grupe u Evropskom parlamentu podržali zahtev za uspostavljanje ekspertske grupe EU za kreiranje izveštaja o zarobljavanju države i medija u Srbiji, Ne davimo Beograd će se zvanično obratiti potpisnicima izjave i ponuditi im svoje iskustvo i pomoć u pribavljanju potrebnih informacija i dokumenata o zloupotrebama vlasti, kršenjima zakona i kontroli medija.

Predstavnici tri poslaničke grupe u Evropskom parlamentu, koji zajedno imaju 311 poslanika, podržali su zahtev srpske opozicije prema evropskim institucijama da se osnuje ekspertska grupa EU koja bi kao prvi korak pripremila izveštaj o stanju u Srbiji i rešavanju političke krize pod okriljem EU. 

Izjavu su potpisali Tanja Fajon (Socijalisti i demokrate), Klemen Grošelj (Obnova Evrope) i Viola von Kramon Taubadel (Zeleni / EFA). Grošelj i von Kramon su izvestioci iz senke za Srbiju u ime svojih poslanickih grupa, dok je Fajon predsedavajući Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju.

Ne davimo Beograd podržava stav Fajon, Grošelj i von Kramon, koji su u svojoj izjavi istakli da su se zajednički napori Evropskog parlamenta i Evropske komisije u prošlosti pokazali efikasnim u rešavanju političkih kriza u drugim zemljama u regionu, jasno se odnoseći na Severnu Makedoniju, dodajući da bi takav pristup mogao da da rezultate i u Srbiji.

Pročitaj i ovo:

Lažnom brigom o radnicima i napadima na Dobricu Veselinovića, Vesić krije nesposobnost gradske vlasti

Napad Gorana Vesića i režimskih tabloida usledio je nakon što je Veselinović na svom tviteru izveštavao o kašnjenju rekonstrukcije centralnih gradskih ulica i generalno lošem i štetnom projektu gradskih vlasti zbog koga se Beograd zadužio dodatnih 20 miliona evra. Vesić je činjenicu da na gradilištu nema nikoga, pokušao da opravda brigom za radnike zbog visoke temperature, uputivši Veselinoviću niz uvreda koje su preneli režimski tabloidi. Ovaj pokušaj sakrivanja nesposobnosti gradskih vlasti iza lažne brige za radnike smatramo degutantnim izvrtanjem i nepoštovanjem za radnike.

Poručite naše nove majice

Kupovinom majice od 1200 dinara pomažete funkcionisanje inicijative Ne davimo Beograd, a ujedno i širite ideju solidarnog, slobodnog i dobrog grada za sve! Čiji grad?