U kratkotrajnoj peticiji koju je organizovala Inicijativa Ne davimo Beograd prikupljeno je preko 3000 potpisa građana i građanki Beograda kojima se zahteva očuvanje Trga Nikole Pašića. Danas smo sve potpise predali na pisarnicu kabineta Gradonačelnika.

Razlozi su brojni, a navešćemo samo neke koje su građani ostavljali:

Smatram da je rekonstrukcija Trga Nikole Pašića apsolutno nepotrebna i da novac poreskih obveznika treba trošiti na neke druge, goruće probleme u gradu.

“Želim da se sačuva bar nešto od Beograda kakvog poznajem. Osećam se nemoćno, i ovo je zapravo sve što i mogu da uradim, jer me kao građanina niko ni za šta ne pita.”

“Ne mogu da verujem da jedno od retkih elegantnih rešenja ovog grada izmeštaju? Kao da nemaju bitnije stvari? Poput kanalizacije?”

“Potpisujem peticiju jer smatram da je Trg Nikole Pašića već arhitektonski dobro rešen, A NOVAC TREBA DA SE TROŠI NA RENOVIRANJE KLINIKA I USLOVE U KOJIMA SE GRAĐANI LEČE”
“Grad pripada građanima i trebalo bi da budemo pitani i učestvujemo u procesu donošenja odluka.”
“Ovaj grad može bolje, ovaj grad pod hitno mora bolje!
Inicijativa poručuje gradskim vlastima da je najbolje da odustanu od još jednog besmislenog i nepotrebnog projekta, i da se fokusira na svakodnevne probleme građana i građanki.