Inicijativa Ne davimo Beograd izražava punu podršku radnicama i radnicima JP Pošta Srbije koji su stupili u štrajk. Štrajk je počeo u ponedeljak veče u skoro svim regionalnim centrima Pošte u Srbiji. Pozivamo građane da pokažu solidarnost sa radnicima Pošte, jer se oni danas ne bore isključivo za svoje interese, već svojim zahtevima pozivaju na rešavanje mnogih pitanja koja godinama opterećuju jedno od najvažnijih javnih preduzeća. Ovo javno preduzeće, koje pripada svima nama građanima, se štetnim odlukama rukovodstva i Vlade RS godinama urušava, a nadležni svesno dopuštaju propadanje Pošte i bojkotuju zahteve radnika.

Previše dugo je kriminalna politička elita postupala sa javnim preduzećima kao sa svojim feudima, gde građani i radnici nemaju pravo glasa. Njima je glavni interes da zadovolje svoje klijentelističke mreže i da svojim ortacima nameštaju unosne poslove, a radnicima i građanima šta ostane. Lošim upravljanjem, privatizacijama profitabilnih sektora i urušavanjem dostojanstva radnika mnoga javna preduzeća su dovedena na ivicu kolapsa. Zbog toga nam poštari ne dostavljaju pošiljke, zbog toga nam rastu računi za struju i komunalije, zbog toga su polasci javnog prevoza sve ređi, a gužve sve veće, u vrtićima nema mesta za našu decu, a redovi u bolnicama su sve duži.

Radnici Pošte ne zaslužuju da odgovor rukovodstva budu pretnje otkazima, a odgovor Vlade odlaganje sastanka sa predstavnicima štrajkača. Zahtevamo od nadležnih da pokažu dužno poštovanje zahtevima radnika.

Inicijativa Ne davimo Beograd poziva građane na solidarnost sa radnicima i radnicama Pošte. 

Radnice i radnici Pošte nisu sami! 

ČIJA DRŽAVA?