Pokret Ne davimo Beograd/Zeleno-levi front podržava zahteve stanovnika Bariča za hitnu izgradnju vrtića u tom naselju.

Peticiju za izgradnju vrtića potpisalo je preko 500 stanovnika Bariča.

Podsećamo, u naselju u kom živi preko 7000 stanovnika, nema vrtića, jer je stari vrtić srušen u sklopu kampanje za gradske izbore 2022. godine. Najviši gradski i opštinski funkcioneri obećali su tada brzu izgradnju novog vrtića. Od tada je prošlo godinu dana, a izgradnja vrtića nije ni počela, pa su deca prebačena u vrtić u Belom Polju koji je teško dostupan, što pravi problem roditeljima iz Bariča.

“Nedopustivo je da u gradu u kome se besmisleno troši 17 miliona evra na vaučere za sportsku opremu, nismo izgradili vrtić. Ovde se vidi nesposobnost trenutne vlasti koja ne brine o deci, već o stvaranju glasačke mašinerije. Vrlo je jasno da prioritet svake vlasti treba da bude da svako dete ima dostupan i dobar vrtić. Ne davimo beograd ima plan kako da se to ostvari”, izjavila je Natalija Stojmenović, gradska odbornica.

Zahtevamo od gradske vlasti i opštine Obrenovac da u najkraćem roku obezbede organizovan prevoz dece iz Bariča do vrtića u Belom Polju i da maltretiranje dece i roditelja iz Bariča prestane.

Dodatno, zahtevamo da nadležni u najkraćem roku otpočnu radove na izgradnji novog vrtića, obaveste javnost o planiranoj dinamici radova, stvarnom roku u kome će vrtić biti završen kao i o razlozima koji su doveli do ovog problema.

Ne davimo Beograd se već godinama kroz svoj program i rad zalaže za poboljšanje kvaliteta vrtića kroz kontrolu kvaliteta rada vrtića, stručnu podršku i razvoj vaspitačkog i drugog osoblja, omogućavanje odgovarajućih uslova rada, otvaranje prostora za veće učešće roditelja u radu, smanjenje maksimalnog broja dece po vaspitačici/vaspitaču, kao i otvaranje novih vrtića u vlasništvu grada.

Pročitaj i ovo:

Peticija Ne damo Savski nasip: Građani ostavljaju dirljive poruke podrške čuvarima nasipa

Građani ostavljaju dirljive poruke podrške čuvarima Savskog nasipa u okviru peticije koju je za samo dva dana potpisalo preko 1300 ljudi. Naime, pokret Ne davimo Beograd pokrenuo je peticiju kao vid podrške građanima koji na nasipu blokiraju radove i ugrožavanje nasipa. Jedna od opcija koja je ponuđena onima koji potpišu peticiju je i da upute reči podrške građanima koji danima stražare i dežuraju na nasipu danonoćno.

Državna matura – loše prepisana lekcija

Preslikavanje tuđeg modela, površno, nedosledno, neprofesionalno, neće nikad biti dobro rešenje, kao što prepisivanje na kontrolnom ili na ispitu nikad nije dobro rešenje. Loše smo prepisali bolonjsku reformu, još lošije inkluziju. Da li biste voleli da vas vozi pilot ili operiše hirurg koji je prepisivao?