Pokret Ne davimo Beograd/Zeleno-levi front podržava zahteve stanovnika Bariča za hitnu izgradnju vrtića u tom naselju.

Peticiju za izgradnju vrtića potpisalo je preko 500 stanovnika Bariča.

Podsećamo, u naselju u kom živi preko 7000 stanovnika, nema vrtića, jer je stari vrtić srušen u sklopu kampanje za gradske izbore 2022. godine. Najviši gradski i opštinski funkcioneri obećali su tada brzu izgradnju novog vrtića. Od tada je prošlo godinu dana, a izgradnja vrtića nije ni počela, pa su deca prebačena u vrtić u Belom Polju koji je teško dostupan, što pravi problem roditeljima iz Bariča.

“Nedopustivo je da u gradu u kome se besmisleno troši 17 miliona evra na vaučere za sportsku opremu, nismo izgradili vrtić. Ovde se vidi nesposobnost trenutne vlasti koja ne brine o deci, već o stvaranju glasačke mašinerije. Vrlo je jasno da prioritet svake vlasti treba da bude da svako dete ima dostupan i dobar vrtić. Ne davimo beograd ima plan kako da se to ostvari”, izjavila je Natalija Stojmenović, gradska odbornica.

Zahtevamo od gradske vlasti i opštine Obrenovac da u najkraćem roku obezbede organizovan prevoz dece iz Bariča do vrtića u Belom Polju i da maltretiranje dece i roditelja iz Bariča prestane.

Dodatno, zahtevamo da nadležni u najkraćem roku otpočnu radove na izgradnji novog vrtića, obaveste javnost o planiranoj dinamici radova, stvarnom roku u kome će vrtić biti završen kao i o razlozima koji su doveli do ovog problema.

Ne davimo Beograd se već godinama kroz svoj program i rad zalaže za poboljšanje kvaliteta vrtića kroz kontrolu kvaliteta rada vrtića, stručnu podršku i razvoj vaspitačkog i drugog osoblja, omogućavanje odgovarajućih uslova rada, otvaranje prostora za veće učešće roditelja u radu, smanjenje maksimalnog broja dece po vaspitačici/vaspitaču, kao i otvaranje novih vrtića u vlasništvu grada.

Pročitaj i ovo:

Tribina: Za mesne zajednice na Novom Beogradu!

Pokušali smo i kao stranka i kao građani da dobijemo salu neke od mesnih zajednica, ali nam jasno stranački profilisana opštinska vlast to nije obezbedila. Zato smo, kao neku vrstu protesta, tribinu održali ispred samog ulaza u MZ.