Pokret Ne davimo Beograd poziva sve nadležne da izvrše vanredan inspekcijski nadzor tehničke ispravnosti nad svim splavovima u Beogradu i izvrše paralelnu proveru registracije samih splavova.

Tri dana od potonuća splava “Fristajler” javnost nema odgovore na pitanja kako je do nesreće došlo, ko je za nju odgovoran ali i šta su nadležni uradili u ovom slučaju.

“Poslednji slučaj potonuća splava “Fristajler” u Novogodišnoj noći samo je još jedan primer korupcije gradskih i republičkih organa i nemara prema ljudima i prirodi. Haos na sa splavovima u Beogradu decenijski je problem, koji niko ne sme niti želi da rešava. Dok se odgovornost prebacuje kao ping-pong svi izjavljuju da nemaju nadležnost, priroda se uništava a ljudi bivaju izloženi velikoj opasnosti. To mora da stane, i pokret Ne davimo Beograd će inistirati da se u ovu oblast konačno uvede red, a naše obale oslobore” izjavio je Dobrica Veselinović šef odborničke grupe Za dobar grad, Ne davimo Beograd koalicije Moramo.

Pukom srećom je izbegnuta veća tragedija, a kako se slično ne bi dešavalo pozivamo i Upravu za brodove i Lučku kapetaniju da jasno objave da li su splavovi registrovani za privrednu svrhu ili za sport i razonudu, a Gradonačelnika Beograda i Sekretarijate grada da konačno počnu da rade svoj posao u skladu sa usvojenim planom plutajućih objekata koji je skupština grada usvojila pre nekoliko godina.

Pročitaj i ovo:

Veselinović za N1: Promena u Beogradu je moguća!

Promena u Beogradu je moguća i ona dolazi nakon izbora 17. decembra, a snaga i energija je u običnim ljudima koji su kritična masa i koji će te promene pokrenuti, ocenio je nosilac liste "Srbija protiv nasilja" na lokalnim izborima u Beogradu Dobrica Veselinović.