Donosimo vam priču o pokojnom dr Li-u i njegovoj ulozi u pokušaju da upozori na epidemiju koronavirusa. Krajem prošle godine dr Li Venliang, koji je radio u Centralnoj bolnici Vuhan, bio je među onima koji su prvi alarmirali na virus. Zbog toga je upao u probleme i zvaničnici su ga optužili za širenje glasina. Na kraju je to postala globalna pandemija i on je od virusa umro u februaru. Njegova smrt izazvala je gnev i tugu širom Kine. Danas ga mnogi smatraju herojem koji je izazvao zabrinutost zbog koronavirusa uprkos nastojanjima da ga bude ućutkan.

Grafičku novelu “Dr Li i virus koji nosi krunu” napisala je Francesca Cavallo,  jedna od autorki knjige “Priče za laku noć za male buntovnice”, i nagrađivana autorka Njujork tajmsa.

Knjigu besplatno možete preuzeti na: LINK.

Pročitaj i ovo:

Podržavamo svaki dobar predlog za poštene izbore

Iako se u javnosti govori o više opozicionih platformi i predloga za unapređenje izbornih uslova, one prepoznaju iste probleme, a i u mnogim tačkama se podudaraju. Naše napore usmerićemo ka tome da se ove platforme koordinišu i približe što je više moguće, ali za nas nije toliko važno da opozicija ima jednu platformu. Podržaćemo sve one predloge za koje smatramo da mogu voditi unapređenju izbornih uslova.