Inicijativa Ne davimo Beograd podnela je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavu protiv Marka Stojčića, gradskog arhitekte i glavnog gradskog urbaniste, zbog sumnji na zloupotrebu službenog položaja pri javnoj nabavci za izradu urbanističkog plana za područje Košutnjaka i za konsulstantske usluge u okviru tog projekta. 

Patkica na prijavi

Planom generalne regulacije Košutnjaka, koji je usvojen 2014. godine, predviđeno je da se kompleks Zavoda za sport preuredi sa ciljem da postane zona vrhunskog sporta. Ovaj projekat probudio je pažnju javnosti nakon seče velikog broja stabala i protesta građana i građanki koji su nakon toga usledili. 

Firma Arhitekton, koja je u vlasništu glavnog gradskog urbaniste i člana glavnog odbora SNS-a, bila je jedini ponuđač i pobednik na tenderu za izradu ovog urbanističkog plana vrednog 25 miliona dinara. Smatramo da je ova činjenica neprihvatljiva i da Agencija za borbu protiv korupcije mora ispitati ovaj slučaj.

Podsećamo i da je, nakon što je inicijativa Ne davimo Beograd obavestila javnost da je firma gradskog urbaniste, Marka Stojčića, nosilac ovog ugovor o ovoj nabavci, on naprasno nestao sa sajta Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.