Odbornička grupa Moramo najoštrije osuđuje anticivilizacijske, opasne i amoralne poruke novopostavljenog gradonačelnika Beograda, Aleksandra Šapića. Odbijanjem zahteva Inicijative mladih za ljudska prava za uklanjanje huliganskog murala sa likom Ratka Mladića i izjavama da ne zna da li je Mladić počinilac ratnog zločina, te da je Mladić “branio srpski narod”, Šapić je otvoreno stao uz organizovane kriminalne bande, ratne huškače i promotere zločina i zločinaca.

Šapić, izgleda, nije upućen u to da su uklanjanje murala naložili inspekcijski organi opštine Vračar još septembra prošle godine, a da se stanari zgrade Njegoševe ulice ne usuđuju čak ni da sprovedu odluku opštinskih vlasti iz potpuno opravdanog straha od odmazde huligana.

Beograd po meri Srpske napredne stranke i Aleksandra Šapića je grad šovinističkog bezumlja, bespravne gradnje, pljačke javnih dobara i uništavanja kulturnog nasleđa, a uz to i grad u kome građani ne smeju ni da okreče sopstvene fasade ako to nije po volji huliganskih bandi iza kojih stoji država.

Pored svega, novopostavljeni gradonačelnik podsmeva se presudi Međunarodnog suda pravde, na koju se poziva i deklaracija o Srebrenici usvojena od strane Narodne skupštine Republike Srbije, a kojom se krivica za genocid u Srebrenici jasno individualizuje, suprotno podloj nameri režima da presudu Mladiću predstavi kao presudu građanima Srbije.

Režim kojem su grupe koje brane i šire po gradu slike ratnih zločinaca potpora i lično obezbeđenje, ima u Šapiću adekvatnog predstavnika, neskrivenog aktera politike sukoba i mržnje, negiranja zločina, izazivanja regionalne nestabilnosti, a Beograd najnedostojnijeg gradonačelnika u novijoj istoriji.

Pročitaj i ovo:

Šapić već dvadeset dana ne može da popravi jednu cev

Velika rupa nastala nakon pucanja magistralnog cevovoda u ulici 27. marta još uvek nije sanirana. Naime, prošlo je već 20 dana od kada je došlo do pucanja cevi i velike poplave u tek rekonstruisanom “Zelenom bulevaru”, a da nadležne službe ne mogu da završe sanaciju ove ulice.

Privatizacija Savskog nasipa i nebriga o njemu: Koliko košta pogled na Savu?

Ukoliko želite da Vaš pogled ode dalje od brane i nagomilanog đubreta i potencijalno se pruži samo na površinu reke, neophodno je da budete gosti nekih od ugostiteljskih objekata ili privatno iznajmite neki od splavova. Preostalih 407m slobodnog pogleda na reku rasparčano je na manje delove koje možete pronaći između usko zbijenih plovnih objekata.