Иницијатива Не давимо Београд позива грађане да се јаве уколико желе да учествују у саоорганизованом уништавању ове опасне биљке на чији полен је алергичан велики број људи. Амброзија цвета средином августа и након тога њен полен наћи ће се у ваздуху који удишемо и за многе наше суграђане то ће значити почетак јако непријатног периода у коме не могу да дишу и нормално спавају, у коме су црвенило очију и слузокоже, као и кијање и свраб присутни недељама.

Сви заинтересовани могу се јавити на линку: bit.ly/ambrozija_formular


Након заједничког мапирања места на којима је амброзија примећена, организоваћемо се и у складу са интересовањем грађана уништавати ову опасну биљку.

О проблему грађана са амброзијом писали смо у колумни Наш град која свакога петка излази у дневном листу Данас, а коју пишу чланови и пријатељи иницијативе Не давимо Београд. У тексту „Шта ћемо са амброзијом?“ можете сазнати више о томе какве проблеме изазива ова биљка? Колико је опасна и какву све штету прави? Колико грађана пати од алергије на њен полен? Како се контролише и зашто сваке године Град Београд дозволи да упркос издвојеним средствима и програму њеног сузбијања огроман број грађана мора пролазити кроз исте тегобе и проблеме?