Inicijativa Ne davimo Beograd poziva građane da se jave ukoliko žele da učestvuju u saoorganizovanom uništavanju ove opasne biljke na čiji polen je alergičan veliki broj ljudi. Ambrozija cveta sredinom avgusta i nakon toga njen polen naći će se u vazduhu koji udišemo i za mnoge naše sugrađane to će značiti početak jako neprijatnog perioda u kome ne mogu da dišu i normalno spavaju, u kome su crvenilo očiju i sluzokože, kao i kijanje i svrab prisutni nedeljama.

Svi zainteresovani mogu se javiti na linku: bit.ly/ambrozija_formular


Nakon zajedničkog mapiranja mesta na kojima je ambrozija primećena, organizovaćemo se i u skladu sa interesovanjem građana uništavati ovu opasnu biljku.

O problemu građana sa ambrozijom pisali smo u kolumni Naš grad koja svakoga petka izlazi u dnevnom listu Danas, a koju pišu članovi i prijatelji inicijative Ne davimo Beograd. U tekstu „Šta ćemo sa ambrozijom?“ možete saznati više o tome kakve probleme izaziva ova biljka? Koliko je opasna i kakvu sve štetu pravi? Koliko građana pati od alergije na njen polen? Kako se kontroliše i zašto svake godine Grad Beograd dozvoli da uprkos izdvojenim sredstvima i programu njenog suzbijanja ogroman broj građana mora prolaziti kroz iste tegobe i probleme?