Juče je u Zemunu održan skup građana nezadovoljnih najavljenom izgradnjom “privremenog parkinga” na zelenoj površini kod vrtića “Mala sirena” između Karađorđeve ulice i Keja Oslobođenja. Sastanak je inicirao Ne davimo Beograd u saradnji sa brojim komšijama koji su se usprotivili ovom uništavanju zelenila u njihovom kraju, i u proteklim danima sakupljali potpise u svojim zgradama.

Građani Zemuna na duplom gubitku gube park, a ne dobijaju rešenje za parking

Podsećamo da se planiranom izgradnjom parkiga neće se rešiti problem parkiranja stanara, već se novo parkiralište pravi za posetioce restorana i splavova, a da bi se zaradio dodatni novac od naplate parkiranja. Stanari će na ovom parkiralištu plaćati kao i svako drugi, dok će okolna parking mesta ostati besplatna. Tek kad se sva besplatna mesta popune, posetioci će parkirati na parkiralištu, što znači da će komšijama ostati isti problem, samo sa više vozila posetilaca splavova. Građani Zemuna tako će biti na duplom gubitku: gube park, a ne dobijaju rešenje za parking.

Građani Zemuna na duplom gubitku gube park, a ne dobijaju rešenje za parking (5)

Ovom prilikom koordinator saobraćajne grupe Ne davimo Beograd, Zoran Bukvić, obratio se okupljenima i izneo dosadašnja iskustva u borbama protiv štetnih projekata širom grada, i pozvao parking servis i gradsku upravu da od ovog projekta odustanu. Bukvić je okupljenim stanarima ponudio svu pomoć Ne davimo Beograd u rešavanju ovog problema.

Građani Zemuna na duplom gubitku gube park, a ne dobijaju rešenje za parking (1)

Ne davimo Beograd smatra da su Zemunu, kao i celom Beogradu preko potrebne zelene površine, drveće i parkovi, a ne više betona i parkiga jer se nam se grad guši u zagađenju!

Pročitaj i ovo:

Biljana Đorđević za Danas: Vučić prisilu i zastrašivanje naziva demokratijom

Mi nemamo ništa protiv kampanje od vrata do vrata, ali i te kako imamo protiv zastrašivanja građana koje aktivisti SNS sprovode kada u ovakvu kampanju idu sa biračkim spiskovima koje ne bi smeli da kod sebe imaju, niti bi smeli da obične građane koji im nisu dali saglasnost za korišćenje njihovih podataka pozivaju na dan izbora ili im kucaju na vrata pritiskajući ih da izađu na izbore i glasaju za SNS – ističe za Đorđević za Danas.

Dok Srbija stoji pod pandemijom, Vesić u kafani sa ćebadima na prozorima

Povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama na kojima se vidi Goran Vesić kako lumpuje u kafani sa živom muzikom i ćebadima na prozorima, pokret Ne davimo Beograd zahteva njegovu hitnu smenu. Vesić je pored zamenika gradonačelnika Beograda i člana kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, pa je njegova odgovornost u tome i veća, a ponašanje skandalozno i za svaku osudu.

Milenijum tim tužio Ne davimo Beograd

Građevinska kompanija „Milenijum tim” tužila je pokret Ne davimo Beograd radi naknade materijalne štete u iznosu od skoro 12 miliona dinara, zbog objavljivanja teksta o promeni urbanističkog plana kojim se ovoj kompaniji omogućava rušenje istraživačko-razvojnog instituta Goša i izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na istom mestu.