Odbornici Ne davimo Beograd Dušan Pavlović i Anđela Ruvidić zajedno sa članovima opštinskog odbora Zvezdara posetili su Mali Mokri Lug i razgovarali sa sugrađanima.

Meštani ovog kraja ukazali su na mnogobrojne probleme sa kojima se susreću, a bezbednost saobraćaja istakli su kao prioritet. Pristupne saobraćajnice jedinom vrtiću u kraju su u jako lošem stanju, trotoara ili nema, ili su ih zauzeli automobili, tako da su roditelji s decom prinuđeni da idu ulicom. Pored toga, veliki problem predstavlja i neadekvatno regulisane ulice (Bosanska i Prvomajska), koje povezuju autoput i Bulevar kralja Aleksandra, gde fali trotoar i nema dovoljno prostora za pešake, a automobili se kreću velikom brzinom. Baš se u Bosanskoj ulici nalazi Zdravstvena stanica Mali Mokri Lug, što znači da svi oni kojima je potrebna zdravstvena pomoć moraju proći kroz ovu ulicu. Bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a posebno dece, mora biti podignuta na najviši mogući nivo, kako u Malom Mokrom Lugu tako i u celom Beogradu, zato Ne davimo Beograd ima plan za podizanje bezbednosti saobraćaja.

Ukoliko živite u Malom Mokrom Lugu i želite da učestvujete u rešavanju problema sa kojima se svakodnevno suočavate, pišite nam na [email protected]

Pročitaj i ovo:

Skupština da se uključi u istragu poslovanja Beograda na vodi i rušenja u Hercegovačkoj

Poslanici Zeleno-levog kluba - Ne davimo Beograd podneli su predloge za obrazovanje anketnog odbora povodom rušenja u „Savamali” i komisije za utrvđivanje činjenica o Ugovoru o “Beogradu na vodi”. Podnošenjem ovih predloga želimo da poručimo da ne odustajemo od utvrđivanja istine o dešavanjima u Savamali i raskrinkavanju projekta „Beograd na vodi” koji finansiraju svi građani i građanke Srbije, a od koga koristi ima samo privatni investitor i sa njima povezani funkcioneri iz državnog vrha.

Zahtevamo od gradske uprave da pod hitno prekine finansiranje “novina” Informer

Grad Beograd je u poslednje tri i po godine sufinansirao Informer sa 11,5 miliona dinara. Nepoznato je koliko je još sredstava gradska uprava uplatila Informeru za veliki broj oglasa kojima oglašava javne uvide, prodaje nekretnina i slično. Pitali smo vlast koliko ukupno novca naših sugrađana i sugrađanki su dali ovom “glasilu”, ali odgovor još uvek nismo dobili.