Inicijativa Ne davimo Beograd priredila izdanje na srpskom jeziku dečije knjige „Galaktički vodič o korona virusu za radoznale dečake i devojčice“. Ovo izdanje priredili smo sa željom da se roditeljima pomogne da deci na jednostavan i siguran način objasne pandemiju COVID 19 virusa.

„Galaktički vodič o korona virusu za radoznale dečake i devojčice“ je grafička novela koja deci, na njima prijemčiv način, objašnjava šta je korona virus, gde je i kako je otkriven, kako se prenosi i koji su simptome bolesti. Deci se objašnjava i šta su mere zaštite i na koji način da smanje rizike od zaraze. Mališanima se predlaže šest malih stvari koje mogu učiniti u borbi protiv korona virusa.

Autori teksta su Erika Nerini i Daniela Longo, ilustracije i grafiku je radila Alessia Catania,  a prevod na srpski Jelena Kovačević.

Nadamo se da ćete uživati, na ovom linku možete preuzeti dvojezično elektronsko izdanje na srpskom i italijanskom besplatno: >>> Galaktički vodič o korona virusu za radoznale dečake i devojčice<<<