Političke stranke Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije danas su u Užicu potpisale sporazum o obrazovanju koalicije BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE radi podnošenja liste za učešće na lokalnim izborima za odbornike Skupštine grada Užica koji će se održati 02. juna 2024. godine.

Nosioci izborne liste biće Jovanka Lučić iz Zeleno-levog fronta i Bojan Mitrović iz Narodnog pokreta Srbije. Listu kandidata i kandidatkinja za odbornike činiće Užičanke i Užičani čiji je aktivizam prepoznat u lokalnoj zajednici, a svojim ugledom i iskustvom će doprineti pobedi liste na izborima. Vrednosti oko kojih smo se okupili su ravnopravnost i društvena pravda, održivi razvoj i ekološka odgovornost, grad po meri Užičana i Užičanki, sloboda i poštovanje različitosti, nenasilje i solidarnost.

Stranke potpisnice ovog koalicionog sporazuma, i svi kandidati na listi, izričito su se obavezali da neće ni na koji način sarađivati sa Srpskom naprednom strankom, Socijalističkom partijom Srbije i njihovim koalicionim partnerima, te pojedincima koji su do skoro bili članovi tih stranaka, a da će se odstupanje od navedenog smatrati najdrastičnijim izneveravanjem izborne volje građana i građanki Užica.

Potpis podrške izbornoj listi KOALICIJE BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE možete dati u prostorijama Zeleno-levog fronta u ulici Ljube Stojanovića 5, kancelarija broj 2 u sledećim terminima:

29. aprila 2024. od 14:00 do 18:00h
30. aprila 2024. od 10:00 do 18:00h
07. maja 2024. od 10:00 do 18:00h
08. maja 2024. od 10:00 do 18:00h

Pozivamo građane i građanke Užica da 2. juna u što većem broju izađu na lokalne izbore i svojim glasom podrže listu KOALICIJE BIRAMO BORBU, BIRAMO UŽICE i pomognu smenu koruptivne i nesposobne lokalne vlasti koja grad Užice nepovratno vodi u propast.3

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.