Filip Vukša, dobri duh Beograda koji već 10 godina aktivno radi na poboljšanju našeg grada postavljajući standarde građanskog aktivizma podnevši preko 14.000 prijava i inicijativa raznim gradskim službama, inspekcijama i javnim-komunalnim preduzećima koje su rezultirale brojnim popravkama i unapređenjima života u gradu, izrazio je svoju podršku inicijativi Ne davimo Beograd u video poruci.

Prenosimo vam ceo tekst podrške:

Podržavam Ne da(vi)mo Beograd baš zato što smo se mnogo godina, pre bilo kakvih izbora i planova o izborima, i oni kao grupa koja se bori za grad i otvorene prostore i ja kao gradski aktivista koji se bori za bolji rad komunalnih službi i okolnu gradsku službu, jako često sretali po istim šalterima, razmenjivali slična iskustva o raznim inspekcijama, raznim birokrata, i zakonima, pravilnicima kako šta može da se radi, kako je bolje nadmudriti, te, da kažemo iskusne birokrate i kako da postignemo naš cilj, a to jeste da, dovedemo neku promenu u ovaj grad.

Naše borbe jesu paralelno bile neke srodne, iako nije nikada bila totalno jedinstveno, uvek smo imali ta, da kažem, preplitanja od iskustva do iskustva, šta je to sledeće što treba da se radi za grad. Ono što mi se takođe jako sviđa u grupi Ne da(vi)mo Beograd jeste njihova izuzetna hrabrost koju su pokazali, na primer organizovanjem brojnih protesta i postavljanjem vrlo nezgodnih pitanja raznim političkim velikanima, ili „Malim“ ljudima, na koja su nekada dobijali odgovore, a nekada ne. Ali generalan odgovor koju smo dobili od gradske uprave, od podnošenja prve prijave do danas, od organizovanja prvog protesta grupe do danas, čini mi se da je svima isti, a to je da nam je potrebna ogromna promena.

Upravo imajući u vidu da su akcije ekipe koja danas čini Ne da(vi)mo Beograd često i vrlo spontano organizovane sa ciljem da se nešto novo uspostavi u ovom gradu, oživljavanja napuštenih i zaboravljenih prostora poput Inex filma, KC Grad i sličnih akcija, pa do toga da oni zaista nisu nikakva kompromitovana ekipa niti su ekipa koja ima nekakve kupljene diplome, niti ekipa koja ima bilo kakvog političkog iskustva. Zaista smatram da bi trebalo glasati za njih, jer mladima treba dati šansu da pokažu šta znaju i na kraju krajeva, oni su budućnost ovog grada. Zato smatram da svi treba da se upustimo u jedne velike promene i da konačno ovaj grad bude NAŠ.

Pogledajte još i:
Govor Filipa Vukše na šestom protestu zbog rušenja u Savamali

Deset godina aktivizma Filipa Vukše

Nakon 10 godina aktivizma i 14.000 podnetih prijava najmanje što smo mogli da učinimo u znak zahvalnosti jeste da Filipu…

تم نشره بواسطة ‏‎Ne davimo Beograd‎‏ في 31 أكتوبر، 2017

Integralna verzija podrške Filipa Vukše inicijativi Ne davimo Beograd