Филип Вукша, добри дух Београда који већ 10 година активно ради на побољшању нашег града постављајући стандарде грађанског активизма подневши преко 14.000 пријава и иницијатива разним градским службама, инспекцијама и јавним-комуналним предузећима које су резултирале бројним поправкама и унапређењима живота у граду, изразио је своју подршку иницијативи Не давимо Београд у видео поруци.

Преносимо вам цео текст подршке:

Подржавам Не да(ви)мо Београд баш зато што смо се много година, пре било каквих избора и планова о изборима, и они као група која се бори за град и отворене просторе и ја као градски активиста који се бори за бољи рад комуналних служби и околну градску службу, јако често сретали по истим шалтерима, размењивали слична искуства о разним инспекцијама, разним бирократа, и законима, правилницима како шта може да се ради, како је боље надмудрити, те, да кажемо искусне бирократе и како да постигнемо наш циљ, а то јесте да, доведемо неку промену у овај град.

Наше борбе јесу паралелно биле неке сродне, иако није никада била тотално јединствено, увек смо имали та, да кажем, преплитања од искуства до искуства, шта је то следеће што треба да се ради за град. Оно што ми се такође јако свиђа у групи Не да(ви)мо Београд јесте њихова изузетна храброст коју су показали, на пример организовањем бројних протеста и постављањем врло незгодних питања разним политичким великанима, или „Малим“ људима, на која су некада добијали одговоре, а некада не. Али генералан одговор коју смо добили од градске управе, од подношења прве пријаве до данас, од организовања првог протеста групе до данас, чини ми се да је свима исти, а то је да нам је потребна огромна промена.

Управо имајући у виду да су акције екипе која данас чини Не да(ви)мо Београд често и врло спонтано организоване са циљем да се нешто ново успостави у овом граду, оживљавања напуштених и заборављених простора попут Инеx филма, КЦ Град и сличних акција, па до тога да они заиста нису никаква компромитована екипа нити су екипа која има некакве купљене дипломе, нити екипа која има било каквог политичког искуства. Заиста сматрам да би требало гласати за њих, јер младима треба дати шансу да покажу шта знају и на крају крајева, они су будућност овог града. Зато сматрам да сви треба да се упустимо у једне велике промене и да коначно овај град буде НАШ.

Погледајте још и:
Говор Филипа Вукше на шестом протесту због рушења у Савамали

Десет година активизма Филипа Вукше

Nakon 10 godina aktivizma i 14.000 podnetih prijava najmanje što smo mogli da učinimo u znak zahvalnosti jeste da Filipu…

تم نشره بواسطة ‏‎Ne davimo Beograd‎‏ في 31 أكتوبر، 2017

Интегрална верзија подршке Филипа Вукше иницијативи Не давимо Београд