Najnovije istraživanje, koje je agencija Faktor plus uradila za Blic TV, pokazuje značajan rast podrške pokreta Ne davimo Beograd i koalicije MORAMO, u odnosu na rezultate sa prethodnih izbora.

Kada bi danas bili održani izbori u Srbiji, Ne davimo Beograd bi samostalno mogao da računa na podršku 4,3 procenta glasača, a drugi deo koalicije MORAMO, stranka Zajedno, na 2,5 procenata, što je ukupno 6,8 odsto, ukoliko bi svi oni koji su naveli ove dve organizacije kao svoj izbor, glasali i za koaliciju sa prethodnih izbora. Ovo je značajan rast podrške u odnosu na ostvarenih 4,7 odsto na aprilskim izborima.

Prema ovom istraživanju, Srpska napredna stranka ima poziciju najjače partije sa podrškom od 46,3 odsto građana, a slede Socijalistička partija Srbije sa 10,8 odsto i Stranka slobode i pravde sa 6,8 procenata.

Primetan je i rast stranaka usmerenih ka desno. NADA – Novi DSS – POKS imaju podršku od 5,7 procenata. Za Dveri, samostalno, bi danas glasalo 3,4 odsto građana, a pokret “Zavetnici” ima 4 odsto podrške. Na aprilskim izborima koalicija NADA je osvojila 5,39 odsto, Dveri u koaliciji sa POKS-om 3,83 odsto, a Zavetnici 3,74 procenta.

Narodna stranka ima podršku 2,8 procenata građana, Demokratska stranka 2,2 posto, SDS 1,5, a PSG 1,2 procenta.

Ne davimo Beograd menja ime, postaje partija i širi se na celu Srbiju

Nakon završenog izbornog procesa na kome je ostvaren značajan rezultat u okviru koalicije MORAMO, a posebno u Beograd gde je osvojeno 100 hiljada glasova, Ne davimo Beograd je otpočeo proces transformacije pokreta u zeleno-levu političku partiju koja će delovati na republičkom nivou. Formirana su povereništva u više gradova, a očekuje se i promena imena kako bi ono odgovaralo novoj fazi razvoja organizacije. [pročitaj više]

Pročitaj i ovo: