Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini predao zahtev za formiranje Komisije za utvrđivanje činjenica i okolnosti u vezi sa planiranom realizacijom međunarodne specijalizovane izložbe EXPO BELGRADE 2027.

“Nakon usvajanja zakona o EXPO-u u Narodnoj skupštini, slobodno možemo reći da se radi o legalizovanoj korupciji. Država planira da minimum dve milijarde evra iz budžeta i zajmova potroši na organizaciju izložbe, izgradnju sajma, nacionalnog stadiona i stambenih jedinica, ali bez obaveze da poštuje procedure o javnim nabavkama. Nisu uradili ni analizu odnosa ulaganja i potencijalne dobiti, ni računicu kako će međunarodna izložba pomoći građanima koji žive od meseca do meseca, bez mogućnosti planiranja kvalitetnog života”, izjavio je narodni poslanik Robert Kozma.

“Ukoliko je ovaj projekat obećana zemlja za nas, neće biti problema da jedna komisija to nezavisno utvrdi. Ipak od dosadašnjih “razvojnih šansi” ove vlasti, kao što je bio i projekat “Beograd na vodi”, činjenica je da smo mi dobili preskupe kvadrate i elitne delove grada koje obični građani ne mogu da priušte. Cilj ove komisije je da sprečimo još jednu izložbu režimske korupcije, gde se sve gradi od našeg novca, a mi to nećemo moći da kupimo – od karte za izložbu, do stana koji će se izgraditi za EXPO 2027”, izjavila je narodna poslanica Natalija Stojmenović.

Zeleno-levi front smatra da je u javnom interesu građana da znaju kako, gde i zašto se njihov novac troši i šta će oni od ovog projekta dobiti. Najveća razvojna šansa za Srbiju nisu besmisleni kvadrati, već normalna plata, priuštiv stan i izvesna budućnost naših građana.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.