Pokret Ne davimo Beograd upućuje podršku Jeleni Riznić, članici kolektiva Ženska solidarnost, i zahteva od nadležnih državnih organa da hitno procesuiraju čoveka koji joj preti ubistvom, kao i da utvrde zbog čega Riznić nisu dostavljene informacije o tome gde se taj čovek nalazi trenutno.

“Nedopustivo je da država krije podatke od kojih zavisi nečiji život. Još jednom institucije ostaju neme na prijave nasilja prema ženama i dopuštaju da one žive u strahu za svoje živote,” izjavila je gradska odbornica pokreta Ne davimo Beograd Natalija Simović i dodala da život u strahu za svoj život ne treba da živi ni jedna žena, dok se oni koji im prete kreću slobodno.

Nasilje je prisutno u javnom govoru i prostoru, od ulice do Skupštine, te se preliva i na nasilje prema ženama koje je sistemski problem celog društva, a neprocesuiranjem počinioca država šalje poruku da žene nisu bezbedne ni u javnim ni u privatnim prostorima. Nijedna žena nije bezbedna, dok sve nisu bezbedne.

Pokret Ne davimo Beograd ima politiku nulte tolerancije na nasilje na svim nivoima i bori se za bezbedno društvo na svim nivoima.

Pročitaj i ovo:

Peticija Ne damo Savski nasip: Građani ostavljaju dirljive poruke podrške čuvarima nasipa

Građani ostavljaju dirljive poruke podrške čuvarima Savskog nasipa u okviru peticije koju je za samo dva dana potpisalo preko 1300 ljudi. Naime, pokret Ne davimo Beograd pokrenuo je peticiju kao vid podrške građanima koji na nasipu blokiraju radove i ugrožavanje nasipa. Jedna od opcija koja je ponuđena onima koji potpišu peticiju je i da upute reči podrške građanima koji danima stražare i dežuraju na nasipu danonoćno.

Državna matura – loše prepisana lekcija

Preslikavanje tuđeg modela, površno, nedosledno, neprofesionalno, neće nikad biti dobro rešenje, kao što prepisivanje na kontrolnom ili na ispitu nikad nije dobro rešenje. Loše smo prepisali bolonjsku reformu, još lošije inkluziju. Da li biste voleli da vas vozi pilot ili operiše hirurg koji je prepisivao?