Biljana Đorđević iz Ne davimo Beograda ocenila je da je svrha konferencije za novinare Aleksandra Vučića bila da zastraši građani da smo u “jednoj strašnoj i bezizlaznoj situaciji”.

„Očekivali smo da je to neka istorijska konferencija, ali opet smo dobili situaciju da nam se ne kaže ništa o sadržaju (francusko-nemačkog) dokumenta“, rekla je Đorđević u emisiji „Među nama“ na TV Nova S.

Ona je rekla da je sve jedna „tragikomična i dosta šizofrena situacija“ i za nju iz pozicije narodne poslanice u Skupštini Srbije, jer ne zna mnogo više o tom francusko-nemačkom dokumentu od običnih građana.

„Nismo sigurni da li uopšte možemo da verujemo bilo čemu što je on (Vučić) rekao, jer je on jedini izvor informacija“, dodala je poslanica Zeleno-levog kluba u Skupštini Srbije.

Ona je navela i da je sigurna da je na sastanku „petorke“ (predstavnika EU, SAD, Nemačke, Francuske i Italije) i Vučića bilo nečega što bi mogli da nazovemo pritiscima.

Đorđević je navela i da nemamo mnogo manevarskog prostora u pregovorima dok je Aleksandar Vučić na čelu.
„Da smo ovih deset godina imali demokratske institucije, drugačije bismo i sami bili gledani i drugačije bi ti pritisci izgledali. Pošto (demokratske) institucije sada ne funkcionišu, mnogo je lakše pritiskati autokrate“, rekla je ona i dodala da se za „demokratsku zemlju moramo izboriti sami“.

Pročitaj i ovo:

Branislav Dimitrijević za NIN: Većina je u tihoj zavisnosti od vlasti

Ovaj režim ima veliku potrebu da ostavi pečat u javnom prostoru, jer je ubeđen u svoju postojanost. Režim gradi svoju perspektivu kao da će na vlasti ostati do kraja vremena. Takve deluzije o moći znače da će njihov kraj biti opasan, može da se desi da se u tom padu sunovrati čitavo društvo, jer je veliki broj ljudi zavisan od aktuelnog režima.

Lazović za Betu: Korupciju pospešuju funkcioneri SNS-a

Poslanik Ne davimo Beograd (NDMBGD) Radomir Lazović izjavio je danas da korupciju pospešuju funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) i da nije iznenađujuće što se Srbija našla na 101. mestu globalne liste po percepciji korupcije u javnom sektoru.