Biljana Đorđević iz Zeleno-levog kluba ocenila je večeras da se nakon masakra u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru kao najjača emocija oseća nesigurnost roditelja kad pošalju decu u škole.

„Najjača emocija je ta neka potpuna nesigurnost za roditelje kad pošalju decu u škole i ne znaju da li će ih dočekati žive. Činjenica da se to (masovna pucnjava) dogodilo i da pomislite da to može da se dogodi bilo kada i bilo gde. Nema utehe zbog onoga što se dogodilo ni za tu vrstu straha“, rekla je Đorđević u emisiji „Među nama“ na TV Nova.

On je istakla i kako „svi tragamo za odgovorima“.

„Nažalost, bilo je previše govora, možda i ne dovoljno kvalitetnih izjava“, ocenila je ona.

„Primetila sam da nema sistema, iako je ministar Ružić pričao da sistem nije zakazao“, rekla je Đorđević i dodala da nije „bilo jasnih informacija za nastavnike kako da razgovaraju sa decom, pa su se neki individualno snalazili, a neki su razgovor prepustili roditeljima“.

Ona je istakla da moramo da otvorimo škole za razgovore o tome što se dogodilo.

„Za mene je juče bio potresan skup jer sam imala prilike da čujem ljude kako govore o nasilju i zlostavljanju“, rekla je Đorđević o skupu građana na Cvetnom trgu.

Pročitaj i ovo:

Poslednja zelena oaza Beograda

Na opštini Palilula nalazi se Milićevo brdo na kome je poslednjih godina u toku rapidna divlja gradnja privatnih vila, neosnovana konverzija zemljišta i prodaja poljoprivrednog zemljišta po ceni gradsko građevinskog.

Biljana Đorđević: Nije bilo greške na listama, postupili smo po zakonu

Biljana Đorđević, povodom odbijanja lista, kaže da nije jasno kako su neki "obični građani" imali uvid u zaštićene lične podatke, a navodi da su svi kandidati na listama (koji su uslovno rečeni sporni u prigovoru) bili u biračkom spisku u trenutku kad su liste podnete, što je uslov da se kandiduju na izborima po Zakonu o lokalnim izborima.