Biljana Đorđević se osvrnula na sinoćnje gostovanje predsednika Srbije na televiziji Hepi u kome je između ostalog rekao da su vrata predsedništva otvorena za sve samo da se najave. Poslanica Đorđević je otkrila pod kojim uslovima bi predstavnici opozicije, one opozicije koja već šest puta šetala Beogradom, mogli da prihvate taj poziv.

– Zaista je sad teško o tome govoriti nakon ovih šest ili više nedelja u kojima imamo sa jedne strane poziv na dijalog od strane predsednika i istovremeno uvrede koje dolaze sa svih strana. Moram da priznam, pokušala sam da pogledam tu emisiju ali sam odustala. Povremeno moram da sačuvam svoje dobro zdravlje, jer dani koje mi provodimo u Skupštini su dosta naporni i tamo morate da saslušate svašta i onda balansiram sa tim što želim da čujem i šta želim da pročitam u transkriptu. Kolege su mi javljale kako je tekla ta emisija u kojima je bilo uputa poslanicima pozicije da ne vređaju više i da kolege iz opozicije ne nazivaju đubradima ili kako god, a onda se desila istovremeno jedna analiza i targetiranje ljudi od govornika na protetu do govornika u emisijama na N1 ili na TV Nova, do mojih kolega iz akademske zajednice, dakle sama po sebi emisija koju treba prijaviti i zabraniti emitovanje TV Hepi – rekla je Đorđević i dodala da se pita zašto predsednik poziva na dijalog o problemima koje treba Vlada da rešava.

Đorđević je ukazala da predsednik ne govori o zahtevima koji su ključni, o smeni saveta REM-a, ukidanje frekvencije dve televizije.

– Priča o ostavci premijerke izgleda samo kao kupovina vremena. Važno je da držimo zajedničko organizaciono jedinstvo kao poslednjih šest nedelja. Dobra je prilika da na protestima razgovaramo sa ljudima – zaključila je Đorđević.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.