Narodna poslanica Biljana Đorđević izjavila je povodom današnjeg protesta ispred sedišta policije u Beogradu da je cilj ovog skupa podrška policajcima koji profesionalno rade svoj posao.

„Jedan od razloga je što smo ove nedelje imali raspravu u Narodnoj skupštini o smeni ministra Gašića i imali smo prilike da vidimo da je iskoristio odbranu u Skupštini da pripreti ne samo policajcima koji su otkrili slučaj Jovanjica, ali i da pripreti svim drugim poštenim policajcima. Želeo je da kaže: ‘Imamo unutrašnju kontrolu, vršiće se razne istrage, ja smatram da to ne treba da radite’“, kazala je Đorđević.

Dodaje da dok Gašić preti policajcima u Skupštini, ne otvara se istraga o tome kako su došli imena i prezimena dece potencijalnih žrtava u školi Vladislav Ribnikar u javnost.

„On kaže da istraga traje, iako smo svi videli ko je izneo taj spisak u javnosti“, podsetila je Đorđević.

Govoreći o policajcima koji rade svoj posao i oni koji kriminalizuju ovu instituciju, ona je ocenila da vlast sve čini da zbuni građane, i da je veoma teško razjasniti ko radi svoj posao, a ko ne.

„Važno je napraviti razliku zbog toga da bi znali u kojim slučajevima sistem ne funckioniše, a kada nema sistema“, naglasila je Đorđević.

Ona je konstatovala da su se najviši funkcioneri u državi stavili na stranu optuženog Koluvije, dok se u provladinim medijima vodi hajka protiv inspektora koji su radili profesionalno svoj posao.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.