Narodna poslanica Biljana Đorđević izjavila je povodom današnjeg protesta ispred sedišta policije u Beogradu da je cilj ovog skupa podrška policajcima koji profesionalno rade svoj posao.

„Jedan od razloga je što smo ove nedelje imali raspravu u Narodnoj skupštini o smeni ministra Gašića i imali smo prilike da vidimo da je iskoristio odbranu u Skupštini da pripreti ne samo policajcima koji su otkrili slučaj Jovanjica, ali i da pripreti svim drugim poštenim policajcima. Želeo je da kaže: ‘Imamo unutrašnju kontrolu, vršiće se razne istrage, ja smatram da to ne treba da radite’“, kazala je Đorđević.

Dodaje da dok Gašić preti policajcima u Skupštini, ne otvara se istraga o tome kako su došli imena i prezimena dece potencijalnih žrtava u školi Vladislav Ribnikar u javnost.

„On kaže da istraga traje, iako smo svi videli ko je izneo taj spisak u javnosti“, podsetila je Đorđević.

Govoreći o policajcima koji rade svoj posao i oni koji kriminalizuju ovu instituciju, ona je ocenila da vlast sve čini da zbuni građane, i da je veoma teško razjasniti ko radi svoj posao, a ko ne.

„Važno je napraviti razliku zbog toga da bi znali u kojim slučajevima sistem ne funckioniše, a kada nema sistema“, naglasila je Đorđević.

Ona je konstatovala da su se najviši funkcioneri u državi stavili na stranu optuženog Koluvije, dok se u provladinim medijima vodi hajka protiv inspektora koji su radili profesionalno svoj posao.

Pročitaj i ovo: