Palilulski odbor Zeleno-levog fronta je danas odneo donaciju knjiga odeljku biblioteke “Milutin Bojić” u naselju Kotež.

Ova biblioteka se pre mesec dana dva puta našla na meti vandala, koji su pričinilo veliku štetu nad njenim književnim fondom.

Ovom akcijom želimo da pružimo podršku radu biblioteke, koja predstavlja redak prostor za kulturne sadržaje u Kotežu.

Zeleno-levi front već duže vreme skreće pažnju na potpuni nedostatak kulturnih sadržaja na ovoj gradskoj opštini i zalaže se za otvaranje bar jednog kulturnog centra na levoj i obnavljanje kulturnog sadržaja na desnoj obali Palilule, a posebno u Borči, Kotežu, Padinskoj skeli, Karaburmi i Višnjičkoj banji.

Donacija knjiga obezbeđena je uz pomoć solidarnih građana koji su ustupili svoje knjige i kojima se ovom prilikom zahvaljujemo.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.