Palilulski odbor Zeleno-levog fronta je danas odneo donaciju knjiga odeljku biblioteke “Milutin Bojić” u naselju Kotež.

Ova biblioteka se pre mesec dana dva puta našla na meti vandala, koji su pričinilo veliku štetu nad njenim književnim fondom.

Ovom akcijom želimo da pružimo podršku radu biblioteke, koja predstavlja redak prostor za kulturne sadržaje u Kotežu.

Zeleno-levi front već duže vreme skreće pažnju na potpuni nedostatak kulturnih sadržaja na ovoj gradskoj opštini i zalaže se za otvaranje bar jednog kulturnog centra na levoj i obnavljanje kulturnog sadržaja na desnoj obali Palilule, a posebno u Borči, Kotežu, Padinskoj skeli, Karaburmi i Višnjičkoj banji.

Donacija knjiga obezbeđena je uz pomoć solidarnih građana koji su ustupili svoje knjige i kojima se ovom prilikom zahvaljujemo.

Pročitaj i ovo:

Potpisan “Dogovor za pobedu”

Organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” usaglasili su dokument “DOGOVOR ZA POBEDU” u kojem se poziva na saradnju svih opozicionih izbornih lista na predstojećim izborima, bez obzira koje ih pojedinačne organizacije budu činile. Saradnja podrazumeva uvažavanje i nenapadanje organizacija opozicije, koordinisanje akcija opozicije i fokusiranje na smenu kriminalnog SNS režima. DOGOVOR ZA POBEDU predviđa zajedničku kontrolu izbora i zajedničke aktivnosti na podizanju izlaznosti na izborima.