Rekao bih da na mestu premijera ostaje Ana Brnabić, da Siniša Mali ostaje ministar finansija i da je to vlada kontinuiteta, kaže Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd.

Veselinović predviđa da nas čekaju neka iznenađenja, da ”čaršija priča svašta”, ali da ne bi licitirao imenima.

Kako je ocenio, „to je bio trend i u prethodnom periodu, da se unese razdor u opoziciju i da se ljudima koji imaju manjak integriteta ponudi da uđu u neke organe i da onda prividno vrše neke reforme, a da svi zapravo znamo gde se donose odluke”.

Ipak, Veselinović najavljuje „apsolutno drugačiji parlament”, u kojem će cela opozicija pokazati da ima ljude kojima je stalo da se bave parlamentarnim radom, politikom, razvojem organizacije, i nametanjem nekih tema.

Po njemu, SNS će imati ozbiljan problem kako to da kanališe i na to reaguje, što će doneti novu političku dinamiku.

Veselinović napominje da brzanje s konsultacijama o vladi, a pre toga prolongiranje izbornih rezultata, govori da Vučić namerno izigrava i institucije i da i dalje želi sebe da pozicionira kao jedini institut moći u državi.

On poručuje da NDBG neće na to pristati i najavljuje da će unutar institucija pokazati borbenost i kredibilitet.

”Mislim da u ovakvim društvima, gde su slabe institucije, samo pritisak na institucije, na ljude i stalno dizanje glasa protiv nepravde, mogu da dovedu do rešenja, a rešenje je da imamo dobro društvo za sve”, zaključio je Veselinović.

Pročitaj i ovo:

Privatizacija Savskog nasipa i nebriga o njemu: Koliko košta pogled na Savu?

Ukoliko želite da Vaš pogled ode dalje od brane i nagomilanog đubreta i potencijalno se pruži samo na površinu reke, neophodno je da budete gosti nekih od ugostiteljskih objekata ili privatno iznajmite neki od splavova. Preostalih 407m slobodnog pogleda na reku rasparčano je na manje delove koje možete pronaći između usko zbijenih plovnih objekata.

Veselinović za N1: Parlamentarna većina uplašena, SNS izvlači tešku mašineriju

Dobrica Veselinović, odbornik u Skupštini Grada Beograda, rekao je da poslanici iz Ne davimo Beograd sami pišu svoje govore, za razliku od poslanika Srpske napredne stranke za koje je kazao da sa sobom nose skripte sa uvredama. Veselinović je tako odgovorio na optužbe premijerke Ane Brnabić koje je iznela u Skupštini Srbije. On je dodao da je to znak da su se poslanici vladajuće većine uplašili opozicije u parlamentu i da izvode tešku mašineriju.