Rekao bih da na mestu premijera ostaje Ana Brnabić, da Siniša Mali ostaje ministar finansija i da je to vlada kontinuiteta, kaže Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd.

Veselinović predviđa da nas čekaju neka iznenađenja, da ”čaršija priča svašta”, ali da ne bi licitirao imenima.

Kako je ocenio, „to je bio trend i u prethodnom periodu, da se unese razdor u opoziciju i da se ljudima koji imaju manjak integriteta ponudi da uđu u neke organe i da onda prividno vrše neke reforme, a da svi zapravo znamo gde se donose odluke”.

Ipak, Veselinović najavljuje „apsolutno drugačiji parlament”, u kojem će cela opozicija pokazati da ima ljude kojima je stalo da se bave parlamentarnim radom, politikom, razvojem organizacije, i nametanjem nekih tema.

Po njemu, SNS će imati ozbiljan problem kako to da kanališe i na to reaguje, što će doneti novu političku dinamiku.

Veselinović napominje da brzanje s konsultacijama o vladi, a pre toga prolongiranje izbornih rezultata, govori da Vučić namerno izigrava i institucije i da i dalje želi sebe da pozicionira kao jedini institut moći u državi.

On poručuje da NDBG neće na to pristati i najavljuje da će unutar institucija pokazati borbenost i kredibilitet.

”Mislim da u ovakvim društvima, gde su slabe institucije, samo pritisak na institucije, na ljude i stalno dizanje glasa protiv nepravde, mogu da dovedu do rešenja, a rešenje je da imamo dobro društvo za sve”, zaključio je Veselinović.

Pročitaj i ovo:

Lazović za Vreme: Svi prikrivaju istinu o krvoproliću u Banjskoj

“Apsolutno mislim da svi učestvuju u tome da se ništa ne sazna, od kriminalnih struktura do države Srbije. Čak je nejasno, ako je došlo do pregovora između srpskih i kosovskih vlasti o puštanju ovih ljudi, mislim da pobegnu iz tog okruženja, znači da u tome učestvuju i kosovske vlasti”, kaže za “Vreme” Radomir Lazović, poslanik Zeleno-levog fronta.