Nećemo odustati od zahteva da se utvrdi puna istina o tragediji u rudniku Soko. Za ovu nesreću niko nije odgovarao, a dodatno je skandalozno što je ovaj slučaj zataškan i gurnut pod tepih, izjavio je Dobrica Veselinović na pomenu povodom godišnjice od nesreće u kojoj je osam rudara tragično izgubilo život.

“Pamtimo i nećemo odustati od toga da porodice i javnost dobiju istinu o ovoj tragediji, a da krivci odgovaraju. Na nama je da napravimo društvo u kojem profit nije važniji od ljudskih života.” – izjavio je nakon paljenja sveća za pomen poginuli rudarima Dobrica Veselinović, predsednik odborničke grupe Ne davimo Beograd u skupštini grada Beograda i podsetio da su rudari danima upozoravali na opasnost, a da su se nadležni oglušili o upozorenja.

Zeleno-levi poslanički klub, Ne davimo Beograd podneo je zahtev Narodnoj skupštini prvog dana kada smo stupili na dužnost narodnih poslanika u avgustu 2022. godine, da se formira anketni odbor koji bi utvrdio činjenice o ovoj nesreći, kao i odgovornost nadležnih. Do danas nije bilo odgovora.

Pročitaj i ovo:

Tribina: Za mesne zajednice na Novom Beogradu!

Pokušali smo i kao stranka i kao građani da dobijemo salu neke od mesnih zajednica, ali nam jasno stranački profilisana opštinska vlast to nije obezbedila. Zato smo, kao neku vrstu protesta, tribinu održali ispred samog ulaza u MZ.