Nastavljaju se pravni pritisci na aktiviste inicijative Ne davimo Beograd. Ovoga puta, na meti se našao Dobrica Veselinović koji je proglašen odgovornim za organizaciju jednog od protesta povodom rušenja u Hercegovačkoj ulici 2016. godine. Uprkos tome što je Inicijativa platila kaznu na koju je osuđen, Dobrici je izdat nalog za odsluženje zatvorske kazne u trajanju od 20 dana.

Aktivisti inicijative Ne davimo Beograd godinama su meta naprednjačkih vlasti, pa se tako protiv nas vodi preko 30 sudskih procesa. Zajedno sa medijskim blaćenjem, ovi procesi deo su kontinuiranih političkih pritisaka kako bi se građani zastrašili, a inicijativa odustala od suprotstavljanja otimačini koju sprovodi korumpirana partijska elita.

Inicijativa Ne davimo Beograd do sada je uvek uspevala da stane u zaštitu svojih aktivista koji se nađu na udaru vlasti solidarno plaćajući kazne na koje su oni osuđeni i sprečavajući teže posledice po ljude koji ne žele da ćute.

Ovo je prvi put da, uprkos tome što je kazna plaćena još u maju 2019. godine, aktivisti budu pozvani i na odsluženje zatvorske kazne.