Inicijativa Ne davimo Beograd poziva građane i građanke da u nedelju 26. aprila, pet minuta nakon aplauza podrške, u 20:05, sa prozora ili balkona pokažimo da građani i građanke Srbije odbijaju da budu podanici u diktaturi u koju nas kriminalna politička elita uvlači.

Napravite buku puštajući muziku, duvajući u pištaljke ili trube, udarajući u šerpe ili na bilo koji drugi način kojim šaljemo poruku da ćemo se boriti za demokratsku, slobodnu i solidarnu Srbiju.

Pozovite prijatelje
da se pridruže akciji
putem fejsbuka:
https://bit.ly/3eNr3dl

U nedelju 26. aprila u Srbiji je trebalo da budu održani izbori čiji rezultat se unapred znao. Pretnjama, pritiscima i nasiljem prema neistomišljenicima, skoro potpunom kontrolom i zloupotrebom medija, partijskim preuzimanjem pravosuđa, kao i ucenama i ekonomskim ugnjetavanjem velikog broja građana, režim je Srbiju doveo korak do doktature. Vanredno stanje i globalna kriza COVID 19, učinili su stvari očiglednim. Dok su se naši medicinski radnici borili sa zarazom, a radnici održavali život gradova radeći pod rizikom, vladajuća stranka nastavila je predizbornu kampanju ne osvrćući se na moguće posledice, a tretirajući opasnost od pandemije kao borbu za rejting u kojoj po svaku cenu treba da ispadnu spasioci. Onima koji su kritički pisali ili upozoravali u javnosti da bajka koju su nam servirali nije istinita, našli su se na udaru režima. Na kraju, mogli smo da vidimo i da u našoj zemlji sve zavisi od odluke jednog čoveka koji je po potrebi doktor, televizijski voditelj, policajac ili sudija.

Posledice ovakvog otimanja države od građana, uništavanja institucija i centralizovanja moći u rukama kriminalne elite, su enormo bogaćenje ekipe bliske vlasti i sve teži uslovi života i rada za veliku većinu naših građana i građanki.

Srbija će se izboriti sa korona virusom, ali će se izboriti i sa režimom koji nam je okupirao i oteo državu.

Digni glas: Bukom protiv diktature u nedelju 26. aprila u 20:05 sa prozora i balkona naših gradova.