Povodom današnje vesti da je grad Beograd odustao od nabavke i tendera za novi sistema za kontrolu karata, Ne davimo Beograd smatra da gradska vlast iznova pokazuje da nema nikakav plan kako da reši problem javnog gradskog prevoza, praveći ogromnu štetu građanima i budžetu grada.

“Jasno je da nadležni zapravo ni nemaju predstavu o tome kako GSP u Beogradu funkcioniše, niti sa kojim problemima se građani suočavaju koristeći ga. Beogradu treba optimizacija javnog prevoza, ulaganje u šinski sistem, širenje mreže žutih traka i ulaganje u održivu mobilnost, a ne hazarderski potezi i konstantno menjanje planova”, izjavio je Dobrica Veselinović, šef odborničke grupe Za dobar grad, pokreta Ne davimo Beograd i koalicije Moramo.

“Gradonačelnik i gradska uprava nam opet obećavaju – ovog puta da se došlo do novih, revolucionarnih saznanja pomoću kojih će se obavljati efikasniji i bolji monitoring i obračun i da nam usled toga neće ni biti potreban sistem za koji je raspisan tender. Još jednom nepromišljena i olako data obećanja pokazuju spremnost gradonačelnika da se bezobzirno kocka sa imovinom građana i građanki Beograda, da odluke ne donosi planski, da se ne konsultuje sa stručnom javnošću i da nije zainteresovan za potrebe ljudi koji žive i rade u ovom gradu koji on vodi”, kaže Dušan Pavlović, gradski odbornik.

Ne davimo Beograd / Zeleno-levi front ističe da su građani ti koji će plaćati skupu cenu diletantizma gradonačelnika Aleksandra Šapića i njegovih saradnika u gradskoj upravi.

Pročitaj i ovo:

Potpisan “Dogovor za pobedu”

Organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” usaglasili su dokument “DOGOVOR ZA POBEDU” u kojem se poziva na saradnju svih opozicionih izbornih lista na predstojećim izborima, bez obzira koje ih pojedinačne organizacije budu činile. Saradnja podrazumeva uvažavanje i nenapadanje organizacija opozicije, koordinisanje akcija opozicije i fokusiranje na smenu kriminalnog SNS režima. DOGOVOR ZA POBEDU predviđa zajedničku kontrolu izbora i zajedničke aktivnosti na podizanju izlaznosti na izborima.