Povodom današnje vesti da je grad Beograd odustao od nabavke i tendera za novi sistema za kontrolu karata, Ne davimo Beograd smatra da gradska vlast iznova pokazuje da nema nikakav plan kako da reši problem javnog gradskog prevoza, praveći ogromnu štetu građanima i budžetu grada.

“Jasno je da nadležni zapravo ni nemaju predstavu o tome kako GSP u Beogradu funkcioniše, niti sa kojim problemima se građani suočavaju koristeći ga. Beogradu treba optimizacija javnog prevoza, ulaganje u šinski sistem, širenje mreže žutih traka i ulaganje u održivu mobilnost, a ne hazarderski potezi i konstantno menjanje planova”, izjavio je Dobrica Veselinović, šef odborničke grupe Za dobar grad, pokreta Ne davimo Beograd i koalicije Moramo.

“Gradonačelnik i gradska uprava nam opet obećavaju – ovog puta da se došlo do novih, revolucionarnih saznanja pomoću kojih će se obavljati efikasniji i bolji monitoring i obračun i da nam usled toga neće ni biti potreban sistem za koji je raspisan tender. Još jednom nepromišljena i olako data obećanja pokazuju spremnost gradonačelnika da se bezobzirno kocka sa imovinom građana i građanki Beograda, da odluke ne donosi planski, da se ne konsultuje sa stručnom javnošću i da nije zainteresovan za potrebe ljudi koji žive i rade u ovom gradu koji on vodi”, kaže Dušan Pavlović, gradski odbornik.

Ne davimo Beograd / Zeleno-levi front ističe da su građani ti koji će plaćati skupu cenu diletantizma gradonačelnika Aleksandra Šapića i njegovih saradnika u gradskoj upravi.

Pročitaj i ovo:

Jerinić: Neophodno da se zakoni menjaju

Miroslav Aleksić i Jelena Jerinić iz koalicije Srbija protiv nasilja potvrdili su da će danas do 12h dostaviti predsednici Skupštine Ani Brnabić svoje predloge kako dalje raditi na preporukama ODIHR.